Bestseller-ejer poster flere millioner i Miinto

Anders Holch Povlsen tror fortsat på fremtiden for den danske modeportal, der ellers endnu aldrig har givet overskud

21. november 2019, 10.32

Anders Holch Povlsen investerer flere millioner i dansk mode-portal. Foto: PR-Foto

MODE Den danske modeportal Miinto er ikke ligefrem en guldrandet forretning, men ejerne tror fortsat på projektet. Miinto har på fem år tabt 145 millioner, men nu er der kommet en ordentlig omgang ny kapital til. Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har nemlig - gennem sin virksomhed Heartland - kanaliseret nye millioner over i den danske modeportal. Den tyske modekoncern Hubert Burda Media - der også står bag en række magasiner, eksempelvis den tyske udgave af Playboy - har også skudt penge i Miinto - og den samlede tilførsel er på 100 millioner kroner.

Den store pose penge får naturligt nok Konrad Kierklo, Miintos direktør, til at finde de positive gloser frem.

- Kapitalindskuddet fra Burda Principal Investments og Heartland A/S understreger, at Miintos investorer er tilfredse med udviklingen, og at de støtter vores strategi, siger Konrad Kierklo i en pressemeddelelse.

- Teamet har i særdeleshed arbejdet hårdt, men også en stor indsats fra alle vores partnerbutikker og brands har gjort, at vi kunne nå det her resultat. Vi er fuldt bevidste om, at med den slags penge følger også et stort ansvar og store krav, hvilket vi til fulde forstår og respekterer. Vi er gået i gang med at løbe et maraton, og vi har kun lige passeret de første fem kilometer, fastslår han.

Har aldrig haft overskud

Anders Holch Povlsen er efter kapitaltilførslen nu oppe på at eje 60 procent af virksomheden. Han har tidligere skudt et trecifret millionbeløb i Miinto.

Ideen i firmaet er, at mange fysiske modebutikker ikke selv er gået online, da det ofte er dyrt, besværligt og kræver for mange ressourcer, når de allerede har en butik at passe. Miinto er så en fælles portal for disse butikker - i Danmark er mere end 300 uafhængige danske modebutikker med. Miinto er i syv lande - Danmark, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Polen og Schweiz.

Der er 200 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i København samt kontorer i Oslo, Amsterdam, Stockholm, Warszawa, Hamburg, Milano og Zurich.

I 2017/2018 tabte Miinto 47 millioner kroner. Regnskabsåret 2018/2019 sluttede ved udgangen af juli, og Miinto har endnu ikke offentliggjort årets resultat. Men ligesom alle de foregående år bliver der tale om røde tal, fortæller Konrad Kierklo.