Gemke og Momota trækker sig: Axelsen er klar til semifinale

Viktor Axelsen er klar til semifinalen ved sæsonfinalen allerede efter at have spillet seks bolde.

1. december 2021, 14.45

Viktor Axelsen fik en hurtig sejr over Rasmus Gemke.

BALI Verdens bedste badmintonspiller, Viktor Axelsen, fik en nem start på sæsonfinalen i Bali, hvor han allerede er klar til semifinalen.

Onsdag vandt han sin første gruppekamp uden at få sved på panden. Mødet med landsmanden Rasmus Gemke sluttede allerede efter seks bolde.

Gemke måtte opgive at spille videre ved stillingen 5-1 til Axelsen på grund af en knæskade.

I samme gruppe trak den tidligere verdensetter Kento Momota sig efter to bolde i sin kamp mod indiske Lakshya Sen.

Dermed har to af fire spillere trukket sig i gruppen, og det betyder, at Sen og Axelsen stryger direkte videre til semifinalerne, fastslår Det Internationale Badmintonforbund på sin hjemmeside.

De to skal fortsat spille deres indbyrdes kamp i gruppespillet. Den er programsat til torsdag.

Den danske damesingle Line Christophersen kunne som ventet ikke stille noget op i sin første kamp ved sæsonfinalen.

I gruppespillets første kamp tabte hun til den forsvarende indiske verdensmester, Pusarla Venkata Sindhu, med cifrene 14-21, 16-21.

Det var tredje gang i 2021, at danskeren tabte i to sæt til Sindhu.

Christophersen bed nogenlunde fra sig i indledningen af første sæt, hvor hun førte med 8-7, men derfra tog inderen teten ved at vinde hele ni bolde i træk.

I andet sæt førte danskeren, der rangerer som verdens nummer 27, med 12-11, men igen mistede hun taget, og hun tabte på første matchbold, da hun slog i nettet.

Christophersen kan dog stadig nå videre fra gruppespillet ved at slutte blandt de to bedste.

Det samme gælder mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, der tabte klart til japanerne Yuta Watanabe/Arisa Higashino, verdens fjerdebedste par.

Cifrene lød 21-12, 21-15 i japansk favør.

Det er sjette gang ud af lige så mange mulige, at Christiansen og Bøje tabte til det japanske par, og i de seks kampe har danskerne blot vundet ét sæt i alt.

Herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup var klart stærkest i deres kamp mod indiske Chirag Shetty og Satwiksairaj Rankireddy. Danskerne vandt 21-16, 21-5.

/ritzau/