Vækstvirksomhed flytter ind i nye lokaler

Vækstvirksomheden Agilia har fået 2600 ekstra kvadratmeter og kan flytte ud af midlertidige pavilloner

29. november 2019, 07.54

Nærmest royalt blev den røde snor klippet af Head of Agilia Europe, Dennis Jørgensen. Alle medarbejdere blev efterfølgende inviteret til at gå ned ad den røde løber og ind i de nye omgivelser. Foto: PR-Foto

UDVIDELSE Agilia, der udvikler og producerer kosttilskud til landbruget, har fået 2600 nye kvadratmeter i Videbæk. Faciliteterne samler virksomhedens medarbejdere i nye og flotte omgivelser, der samtidig skal skærpe sikkerheden i og omkring hovedkontoret.

Der var derfor rød løber og godt humør, da Agilia, bød medarbejdere og interesserede inden for i de nye faciliteter ved siden af hovedbygningen på Skjernvej.

Faciliteterne kommer blandt andet til at samle lagerpladsen på ét sted, og der kommer yderligere en ny kantine, kontorområde, laboratorie og omklædningsrum.

- Før lå vores lagre 25 kilometer væk, og vi kørte hver dag en intern lastbil mellem lokationerne. Nu samler vi det hele i et lager ved vores hovedbygning, så vi sikrer et direkte flow med mindre transport, og vi får samlet vores medarbejdere i det samme område, lyder det i en pressemeddelelse fra Site Manager, Rita Koch Petersen, der har haft overordnet ansvar for byggeriet.

Firma med vokseværk

Firmaet, der tidligere hed Agro Korn, er international leverandør af løsninger som mælkeerstatning og proteintilskud til kalve og smågrise. Siden 2016 er virksomheden vokset fra 22 medarbejdere til 50. Med det nye domicil flytter virksomheden nu ud af de pavilloner, der har været brugt som omklædning, laboratorie og kantine på grund af pladsmangel i hovedbygningen.

- Vi har haft vores midlertidige pavilloner siden 2016, hvor vores kantine blev udflyttet sidste år. Så det er tiltrængt at få nye lokaler og lidt luft mellem bordene, siger Rita Koch Petersen.

Behovet for et nyt domicil var ikke kun manglen på plads på kontoret, der var også et behov for at samle medarbejderne og skabe et fælles arbejdsmiljø i virksomheden.

- Det bliver rigtig godt at få vores personale samlet. Det vil helt forventeligt højne vores arbejdsmiljø at kunne mødes i fede lokaler og i en ny kantine. Vi spiser altid morgenmad sammen om mandagen og nyder vores morgenkaffe i hinandens selskab. Nu kan vi alle være til stede hver mandag, det er med til at skabe en god start på ugen, siger Rita Koch Petersen.

Glad borgmester

Udvidelsen på Skjernvej glæder Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester, Hans Østergaard (V). Det er dejligt at se, at virksomheder ser potentiale i området, fortæller han i pressemeddelelsen.

- Det er en fantastisk. Vi er glade og stolte over, at virksomheder som Agilia vælger at investere i kommunen. Vi er en kommune, der har dybe rødder i landbrug og fødevareerhvervet, derfor betyder det meget for os, at vi kan være med til at trække virksomheder til området og kan levere kvalificeret arbejdskraft. Et nyt domicil kan være med til at trække yderligere beboere til kommunen, og det ville da ikke gøre mig noget, hvis vi kunne blive et slags Silicon Valley for fødevareproduktionen, siger han.