Norlys misbruges af svindlere: Klik ikke på disse links!

Svindlere forsøger i øjeblikket at narre Norlys’ kunder. Firmaet advarer mod at klikke på links fra ukendte afsendere

Udgivet:09. marts 2023, 09.25

Læsetid:2 minutter

Norlys’ navn misbruges i øjeblikket af svindlere, der forsøger at lokke betalingsoplysninger ud af kunderne med såkaldte »phishing-mails«. Foto: Norlys

112 Norlys har de seneste dage fået henvendelser fra kunder, der har modtaget mistænkelige mails fra ukendte afsendere, der udgiver sig for at være fra netop energi- og telekoncernen.

»Vi vil gerne informere dig om, at vi har modtaget to betalinger for din seneste regning, hvilket har resulteret i en overbetaling på [600DKK],« står der blandt andet i henvendelserne, der også er påført koncernens logo.

Herefter opfordres modtagerne til at trykke på et link for at udfylde en formular for at få pengene retur.

Men det er altså ikke Norlys, der er afsender på disse mails. Og er der landet sådan en mail i indbakken, skal man ikke følge opfordringen og trykke på linket.

- Vi ville aldrig bede vores kunder om at give os deres oplysninger på den måde. Har man modtaget en sådan mail, skal man slette den, og hvis ens mailprogram giver mulighed for at rapportere den som spam, er det en god idé at gøre det også, siger Ken Bonefeld, der er it-sikkerhedschef i Norlys, i en pressemeddelelse.

Et eksempel på en »fup-mail« sendt til en af Norlys’ kunder. Klik IKKE på links, hvis du modtager lignende. Foto: Norlys

Forkert afsender

Ved at kigge grundigt på mailen, der er i omløb lige nu, er der en række ting, der afslører, at det er en falsk afsender.

I teksten er der for eksempel flere sproglige fejl, men det måske mest afslørende er, at mailen i de eksempler, som Norlys er bekendt med, er sendt fra adressen »hewer@ns.sympatico.ca«. Havde det faktisk været en mail fra Norlys var den sluttet på @norlys.dk.

- Der er ingen tvivl om, at phishing bliver mere og mere populært blandt kriminelle, og vi oplever desværre af og til phishingforsøg, der misbruger vores navn og logo. Derfor vil jeg gerne opfordre vores kunder til generelt at være kritiske, inden de klikker på links i både mails og sms’er, siger Ken Bonefeld.