Liste på fem kandidater: Nye Borgerlige har holdet klar

Fem kandidater står klar til at forsøge at få Nye Borgerlige i byrådet ved efterårets kommunalvalg

11. maj 2021, 05.05

Nye Borgerlige i Herning Kommune har holdet klar til kommunalvalg. Fra venstre er det Mikael de Fries Jensen, Niels Erik Raaballe, Adrian Svensen, Morten Kiel Gotfredsen og Knud Nielsen. Foto: Privatfoto

HERNING Nye Borgerlige står godt i de landsdækkende meningsmålinger, og det satser partiet på at omsætte til et godt kommunalvalg i Herning til efteråret.

Partiet stiller med fem kandidater, der alders- og erfaringsmæssigt spænder vidt. Nye Borgerlige har sideordnet opstilling, og derfor er det kandidaterne med flest stemmer, der vælges ind.

I en pressemeddelelse skriver partiet, at det er fælles for de fem kandidater, at de ønsker at ændre holdningen til danskernes rettigheder og selvbestemmelse.

Nye Borgerlige ønsker, at gensidig tillid mellem borger og kommune går hånd i hånd med økonomisk fornuft, så borgerne får mere råderum, både økonomisk og menneskeligt.

De offentlige instanser skal understøtte borgernes behov og ikke bruge pengene på offentligt overformynderi med uforståelige love og kontrolinstanser, skriver partiet.

Kandidater og mærkesager

Øverst på listen står borgmesterkandidaten Knud Nielsen fra Sunds. Han er født i 1956 og er pensioneret major. Hans kommunale mærkesager er skoler, ældrepleje og miljøområdet.

Dernæst følger den yngste kandidat, Adrian Svensen, der er født i 2001, bor i Gullestrup og har planer om at blive uddannet som sikkerhedsvagt. Hans mærkesager er de ældre, bevaring af gamle bygninger og udvikling af kommunens yderområder.

Nummer tre er Morten Kiel Gotfredsen fra Tjørring. Han er født i 1975 og arbejder som account manager. Han vil arbejde for at forbedre kommunens infrastruktur og vil prioritere det lokale skole- og uddannelsessystem.

Niels Erik Raaballe er født i 1974, bor i Karstoft og arbejder som maskinfører. Han går ind for mindre bureaukrati og at pengene skal følge den enkelte borger. Han vil endvidere kæmpe for flere landdistriktsmidler til landsbyerne.

Lille og varieret hold

Desuden stiller lokalforeningens formand, Mikael de Fries Jensen, op. Han er født i 1977 og arbejder som selvstændig kølemontør. Blandt Mikael de Fries Jensens mærkesager er et opgør med bureaukratiet i det lokale system og mere plads til selvbestemmelse.

- Nye Borgerlige i Herning Kommune stiller med et lille, men varieret hold, og kandidaterne vil gøre alt for at arbejde for sunde, borgerlige værdier som ordentlighed, en politik, der bygger på fakta i stedet for mavefornemmelser, og borgerrettigheder i stedet for statsformynderi, udtaler borgmesterkandidat Knud Nielsen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi vil gøre vores for at vise os værdige til borgernes tillid, og vi ser frem til et interessant efterår med repræsentation i Herning Byråd.

Indlæser debat...