Advarsel om at skole kan styrte sammen: Det skal Johs. Poulsen have æren for

29. marts 2021, 11.32

Ernst B. Knudsen. Foto: PR-foto

SKOLER Johs. Poulsen har som omtalt her i bladet udgivet en bog. I den forbindelse har der været en del skriveri om, hvem af borgmestrene Helge Sander og Lars Krarup, der skulle have æren for, at FCM fik et stadion. Da forarbejdet var lavet af Helge Sander og fuldførelsen var under Lars Krarup og i med begge borgmestre er lige fodboldinteresserede, kan jeg ikke se den store betydning af diskussionen om, hvem der skal have den største del af æren.

Jeg har ikke læst bogen, men har dog set nogle brudstykker. Det er jo en erfaren politiker, der har skrevet bogen, og Johs. Poulsen har jo ikke for vane at sætte sit eget lys under en skæppe. Johs. Poulsen er jo også læreruddannet, og man kan mærke, hvordan han taler til os andre, som om vi var hans skoleklasse. Nu er de fleste af Hernings byrådspolitikere ikke så nærtagne som Johs. Poulsen selv, men hvis Johs. Poulsen går efter borgmesterposten, så var det måske ikke så smart at omtale os andre, som han gør.

Et sted i bogen skriver Johs. Poulsen, at jeg så konspirationer overalt. Jeg ved ikke, hvad han mener, men det er måske Holtbjergskolen, han hentyder til. Det er rigtigt, at jeg adskillige gange havde advaret om Holtbjergskolens dårlige stand. Det var nemlig sådan, at det var min genbo og gode ven, nu afdøde Per Sørensen, der som afdelingsleder ved Midtconsult havde stået for undersøgelserne på både Gjellerupskolen og Holtbjergskolen i både 1984 og 1993, og jeg hørte naturligvis efter, hvad han mente om sagen. Der var også ud fra informationer fra Per Sørensen, at jeg kunne spørge forvaltningen efter de rapporter, der var lavet. Jeg undersøgte det grundigt, og jeg følte det nærmest som min pligt, især da det drejede sig om en skole, at advare om de dårlige konstruktioner.

Jeg nævnte også de dårlige konstruktioner i byrådssalen, men blandt andet Johs. Poulsen sagde, at nu var der jo foretaget de nødvendige reparationer, så nu var der ikke noget at frygte længere. Endvidere sagde forvaltningen, at bygningerne jo havde været i brug, som Ung Herning, så der ikke var noget at frygte. Da jeg nævnte det for den rådgivende Per Sørensen, sagde han, at det så sandelig ikke var tanken, at bygningerne blot skulle videreføres, da der var fare for, at de indvendige bindere var rustet over. Jeg foreslog derfor bygningerne undersøgt igen, men forvaltningen berolige politikerne med, at det ikke var nødvendigt med en undersøgelse, da de løbende holdt øje med bygningerne.

Nu er Gjellerupskolen revet ned, så den sker der ingen ulykker med, men Holtbjergskolen vil man køre videre med. Eftertiden vil måske give mig æren for, at jeg advarede om Holtbjergskolen, men det kan jeg ikke alene tage æren for. Per Sørensen, der var en meget omhyggelig mand, havde nemlig ligesom Johs. Poulsen gemt gamle avisudklip fra Herning Folkeblad. I et avisudklip fra 20. september 1993 kunne man nemlig læse, at det var den daværende formand for skole- og kulturudvalget Johs. Poulsen (SF), der meget bombastisk udtalte til Herning Folkeblad: »To skoler er i fare for at styrte sammen«.

Med disse advarsler i baghovedet burde både Lars Krarup og byrådet måske overveje, om det ikke er på Holtbjerg, der er behov for nybyggeri, inden man også sætter penge af til Talent College. Vi i Borgerlisten har skam ikke noget imod et Talent College, og hvis det kan finansieres af fonde, så er det fint, men som bekendt drejer det sig jo for os om prioriteringer.

Men vedrørende æren for, at have advaret om Holtbjergskolen, så må Johs. Poulsen for min skyld gerne få den helt alene.

Læs også
Krarups sidste store udspil: Talentefterskole og college ved Sportscenter Herning
+Abonnement
Læs også
Er det fornuftigt at bruge 2,5 millioner kroner på Holtbjergskolens gamle hal?

Indlæser debat...