Flemming Møller Mortensen bliver ny udviklingsminister

Ministerrokade gør S-gruppeformand Flemming Møller Mortensen, 57, til nyt ansigt i regeringen.

19. november 2020, 15.16

Flemming Møller Mortensen (S) bliver den femte nordjyske minister i statsminister Mette Frederiksens (S) regering. (Arkivfoto)

KØBENHAVN Medlem af Folketinget og Socialdemokratiets gruppeformand, Flemming Møller Mortensen, bliver minister for udviklingsområdet og nordisk samarbejde, oplyser Statsministeriet.

Han bliver den femte minister fra Nordjylland i Mette Frederiksens regering.

- Jeg ser frem til den nye og spændende opgave som minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde.

- Det er ikke alene områder, der har min store interesse, men også områder, der passer godt til det, jeg har lagt til grund for at være politiker, siger Flemming Møller Mortensen (S) i en pressemeddelelse.

Rokaden i regeringen kommer, efter at Mogens Jensen (S) trak sig fra sine ministerposter onsdag som følge af sagen om aflivning af alle danske mink. Mogens Jensen var både fødevareminister, minister for ligestilling, fiskeri og nordisk samarbejde.

Ligestillingsområdet bliver overført til Beskæftigelsesministeriet. Det betyder, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) også bliver ligestillingsminister.

Klokken 14.30 torsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) præsenteret de nye ministre for dronningen. Hun vil gøre det telefonisk, da en i hendes familie er blevet testet positiv for corona. Mette Frederiksen selv har dog fået en negativ coronatest.

Det nye ansigt i regeringen, Flemming Møller Mortensen, er 57 år og uddannet sygeplejerske. Han er født i Store Brøndum ved Skørping i Nordjylland.

Hans politiske karriere begyndte i 2001, da han blev valgt til byrådet i Skørping.

Ved kommunesammenlægningen kom han i byrådet i Rebild, men forlod posten, efter at han i 2007 blev valgt til Folketinget i Himmerlandskredsen.

I en lang periode har han været sundhedsordfører for Socialdemokratiet. Ifølge Nordjyske havde flere forventet, at Mette Frederiksen ville udnævne ham som minister på netop dette område, da hun i juni sidste år dannede regering.

Men det blev Magnus Heunicke (S), der fik denne post.

I ministerrokaden er den tidligere udviklingsminister Rasmus Prehn (S) blevet minister i et nyoprettet ministerium for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Det sker, fordi Mette Frederiksen har besluttet, at Miljø- og Fødevareministeriet skal splittes op.

/ritzau/