»Børn på vej« til skole

6. august 2020, 12.22

Joan Hansen. Foto: Tom Laursen

TRAFIK »Børn på vej«. Har du set skiltene; de gule skilte, som hænger i bybilledet i nærheden af skolerne?

Det er tegn på, at sommerferien er ved at være slut for langt de flestes vedkommende. Hverdagen er på vej, og der kommer igen tæt trafik på skolevejene.

I Herning Kommune er vi med i Sikker Trafik Skolestartskampagne, det er en landsdækkende kampagne, som kører hvert år i uge 33-36, og man kan allerede nu se, at driftsfolkene i Teknik og Miljø er ved/har sat plakaterne »Børn på vej« op i nærheden af alle skoler.

Så der går ikke mange dage inden, vi ser de forventningsfulde glade børn med deres fine skoletasker på vej til skole sammen med de stolte forældre, eller hvem der nu måtte følge dem på deres første skoledag, og hvor der både er en spænding, forventning og lidt kriller i maven om, hvad det nye vil bringe.

For os forældre starter der et nyt kapitel i ens liv, når børnene begynder i skole. Sådan havde jeg det i hvert fald, og pludselig er de store og skal konfirmeres.

Men det er ikke kun de mindste børn, man skal holde øje med i trafikken. Det gælder også teenagere, selv om de har mere erfaring, så kan de være overmodige, impulsive og uopmærksomme.

Det er vigtigt, at børnene får et helt naturligt forhold til det at færdes i trafikken. Trafik og bevægelse hænger naturligt sammen. Oplevelsesbaseret læring er en god tilgang til trafikundervisning, så tag dit barn/dine børn med på tur. Den konkrete øvelse er enorm vigtig for børnene, og på turen kan man både se, høre og tale om trafik. Sammen med de mange regler er der også nogle uskrevne, man skal lære. Der er ingen nemme smutveje til det. Som i så mange andre forhold i livet handler det om, at øvelse gør mester. For det kræver øvelse at blive en god trafikant, for ingen er født med evnen til at færdes sikkert i trafikken.

Med kampagneskiltene »Børn på vej« rundt i kommunen håber vi, at flere bilister bliver opmærksomme på at vise hensyn til de yngre og endnu ikke så erfarne trafikanter. Ikke kun ved skolerne, men alle steder i kommunen, hvor børn og teenagere cykler og går til og fra skole eller frem og tilbage til fritidsinteresser.

Så vær opmærksom, vis hensyn, sænk farten og kære børn og unge, pas godt på jer selv og hinanden i trafikken.