Nekrolog: Sportens radiostemme er blevet tavs

20. februar 2020, 10.45

Immanuel Poulsen fotograferet i forbindelse med sin 90-årsfødselsdag. Foto: Laila Kempel

NEKROLOG Den tidligere fodboldtræner og engagerede radiovært på blandt andet Radio Ikast Immanuel Poulsen er død. Han blev 92 år.

Immanuel Poulsen var oprindelig fra Lemvig, voksede op i Skive og var i mange år en del af det danske forsvar med tjenestested i Viborg.

Som professionel soldat fik han en lederuddannelse, hvor han qua en toårig idrætsuddannelse med anatomi og fysiologi havde ansvar for at holde soldaterne i god fysisk form.

Med disse kompetencer fik flere midtjyske fodboldklubber øje på Immanuel Poulsen, der i begyndelsen af 1960’erne flyttede til Ikast, fordi han kunne kombinere et job som professionel træner i IFS med idrætsundervisning på de lokale folkeskoler.

Han og hustruen Erna, som han nåede at fejre diamantbryllup med, grundlagde et af landets første motionscentre i Herning tilbage i 1968.

Med sine mange trænerjob havde Immanuel Poulsen et indgående kendskab til det midtjyske sportsliv og blev hurtig en kendt sports-stemme, da de midtjyske lokalradioer vandt indpas i 1980’erne.

Helt frem til sin 90-årsfødselsdag fulgte han nøje med i specielt håndbold og fodbold fra lænestolen i hjemmet i Ikast.

Selvom han satte en ære i at klare sig selv og hver morgen havde sit helt egen motionsprogram, så gik det ned ad bakke i de sidste år.

Efter et rehabiliteringsophold på Dybdalsparken i Engesvang var han en uge inden sin død netop flyttet ind på Kærmindeparken i Bording.

Immanuel Poulsens hustru døde for otte år siden.

Han efterlader sig blandt andre datteren og svigersønnen Inge og Thorkild Lundsgaard samt både børnebørn og oldebørn. - LAK