Evander afgjorde finalen: Det var meget følelsesladet for mig

FC Midtjyllands brasilianske kreatør scorede det afgørende mål i det, der måske var hans sidste kamp for klubben

Udgivet:26. maj 2022, 20.28

Læsetid:2 minutter

Evander afgjorde pokalfinalen på det sidste straffespark. Spørgsmålet er, om det også var brasilianerens sidste kamp i FCM-trøjen. Foto: Tom Laursen

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Efter 120 minutters pokalfinale-drama og i alt ni spark i straffesparkskonkurrencen var det Evander Ferreiras tur.

Hvis brasilianeren kunne score, ville pokalen være FC Midtjyllands.

- Jeg følte mig rolig. Det er man også nødt til at være, og jeg gjorde bare, som jeg har gjort i hele sæsonen, siger Evander efter pokalfinalen.

Og det er med et stort og bredt smil, at ordene kommer. For han blev jo netop helten ved at sende bolden sikkert ind bag OB’s målmand.

- Det var selvfølgelig godt at score. Det var meget følelsesladet for mig, lige da det skete, understreger Evander.

- Det betyder rigtigt meget at vinde. Titler er vigtige for en fodboldspiller, og de er vigtige for klubben, slår han fast.

Læs også
<span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp <span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp
Læs også:
Se karaktererne: FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp

Den brasilianske midtbanekreatør er ikke overrasket over, at pokalfinalen blev besværlig for FC Midtjylland.

- Det er altid svært at spille en finale. Det bliver typisk en mere taktisk kamp, og det gjorde begge hold godt. Derfor gik kampen helt til straffesparkene, vurderer han.

Nu er spørgsmålet selvfølgelig, om pokalfinalen var Evanders sidste kamp i FCM-trøjen. Han har været i klubben siden sommeren 2018 og har i den nu afsluttede sæson spillet bedre end nogensinde.

Meget kunne tyde på, at Evander bliver solgt i sommerens transfervindue.

- Jeg ved det virkelig ikke. Det ved man jo aldrig, men nu er det tid til at nyde ferien, smiler FCM’s brasilianske finale-matchvinder.

Læs også
<span>FCM-direktør jubler:</span> En af de bedste sæsoner i klubbens historie <span>FCM-direktør jubler:</span> En af de bedste sæsoner i klubbens historie
Læs også:
FCM-direktør jubler: En af de bedste sæsoner i klubbens historie

En tiltrængt ferie

Én anden glad FCM’er, der ligesom Evander ser frem til at kunne slappe lidt af, er Henrik Dalsgaard. Den rutinerede forsvarsklippe glæder sig efter eget udsagn helt vildt til at holde ferie.

- Ja, det kan du bande på. Det har godt nok været et meget intenst forår, hvor der nogle gange har været så kort tid imellem kampene, at det nærmest ikke er fysiologisk muligt at komme sig 100 procent. Vi er ved at være brugte, erkender han med et træt smil.

Læs også
<span>Se alle billederne:</span> FCM tog pokalen i dramatisk finale <span>Se alle billederne:</span> FCM tog pokalen i dramatisk finale
Læs også:
Se alle billederne: FCM tog pokalen i dramatisk finale

Indlæser debat