Varmekunder får 70 millioner skattekroner retur

Eniig Varme har endnu ikke bestemt, hvordan pengene bliver ført til forbrugerne

Udgivet:22. maj 2018, 14.58

Læsetid:1 minut

Herningværket. Foto: Henrik Ole Jensen

5 år siden

Herning Da Eniig Varme i 2012 fik lov til at opkræve 282 millioner i forrentning af varmeselskabets indskudskapital, blev selskabet samtidig pålagt at betale 70 millioner kroner i skat.

Nu har skattemyndighederne afgjort, at der ikke skal betales skat af beløbet, som derfor sendes retur til varmekunderne.

Det skriver Eniig i en pressemeddelelse.

Afgørelsen betyder, at fjernvarmekunderne i Herning får de opkrævede 70 millioner kroner retur, og det glæder Erling V. Klemmensen, som er chef i Eniig Varme.

- Vi har ført sagen på varmekundernes vegne, fordi vi har været uenige i myndighedernes oprindelige afgørelse. Derfor er vi meget tilfredse med, at afgørelsen er faldet ud til forbrugernes fordel. Det har vi kæmpet for, og det er vigtigt for os at vise, at vi står last og brast med varmekunderne i ønsket om at drive et både effektivt samt pris- og miljømæssigt bæredygtigt fjernvarmeselskab i Herning, siger han i pressemeddelelsen.

Det er nu op til bestyrelsen i Eniig Varme at beslutte, hvordan de 70 millioner kroner skal tilbageføres til varmekunderne.