Genoplivning af medtrafikant på Herningvej - det var juni måneds mest læste historie på aoh

Vi ser tilbage årets mest læste historier på aoh.dk. I juni ville over 15.000 læse om de dygtige medtrafikanter, der fik gang i hjertet igen hos en 56-årig bilist

Udgivet:31. december 2016, 17.52

Læsetid:2 minutter

Flere trafikanter hjalp til, da en bilist fik hjertestop. Foto: Colourbox

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist
Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk
Erhvervsjournalist - tidligere kriminalreporter, sportsredaktør, onlineredaktør samt biografchef. Fan af opfindere, iværksættere, moderne ledere og produktionsdanmark - og vild med al slags sport
Se flere artikler af Kim Stoltenberg Hansen

7 år siden

Herning Politiet uddelte masser af rosende ord til flere trafikanter, efter en 56-årig mand en junimorgen fik hjertestop, da han kom kørende på Herningvej ved Haunstrup.

- En af de andre trafikanter undrede sig over, at en varebil holdt et stykke ud i grøften. Han kiggede ekstra efter i bakspejlet og opdagede, at føreren lå ind over rattet. Han stoppede, og to andre trafikanter kom også til. Føreren af varebilen havde hjertestop, men de tre ydede førstehjælp og fik hjertet i gang igen. Jeg vil gerne uddele stor ros til disse folk. Mange kører bare forbi, og så er det jo dejligt, at nogen reagerer i sådan en situation, forklarede vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj om episoden.

Herning Folkeblad talte efterfølgende med den ene af trafikanterne, som ydede førstehjælp. Han ønskede ikke sit navn frem i offentligheden.

- Jeg kommer kørende i retning mod Herning på vej på arbejde, og pludselig ser jeg en bil, der holder ude i kanten med snuden den forkerte vej. Det er unormalt, og derfor standser jeg og kan se, at han sidder faldet sammen over rattet, fortalte vidnet.

Han kender den varevogn, som den 56-årige mand er kørende i, fordi de nogle gange kører på hovedvejen samtidig om morgenen. Det var også med til at give ham fornemmelsen af, at noget var galt.

- Jeg vender bilen og får ringet 112. Derefter får jeg ham hevet ud af bilen. Derefter smider jeg telefonen, så jeg kan gå i gang med hjertemassage, lød det fra trafikanten.

En anden hjælper kom til og overtog samtalen med vagtcentralen. En tredje bilist kom også til hjælp.

- To af os skiftes til at give ham hjertemassage. Vi slipper, da ambulancen kommer frem, og få minutter efter er lægeambulancen fremme. Derfra går der ikke lang tid, før hans hjerte kommer i gang, forklarede vidnet, der yderst beskedent tog imod politiets rosende ord til de tre trafikanter, fordi de agerede i situationen i stedet for at køre videre.

- Det er dejligt, men jeg gjorde bare min pligt, sagde vidnet,

Læs også
- Jeg gjorde bare min pligt - Jeg gjorde bare min pligt
Læs også
- Jeg gjorde bare min pligt
Læs også
Genoplivet af medtrafikanter på Herningvej Genoplivet af medtrafikanter på Herningvej
Læs også
Genoplivet af medtrafikanter på Herningvej