Regeringen nedprioriterer vejene

9. juli 2019, 11.00

Kristian Pihl Lorentzen.

INFRASTRUKTUR De blå partier indgik i marts 2019 en uhyre vigtig trafikaftale om realisering af påtrængende trafikale projekter. Herunder ikke mindst en række vejprojekter, der løser trængselsproblemer, sikrer udvikling i alle dele af landet og styrker trafiksikkerheden. De røde partier var desværre ikke med i aftalen, fordi de holdt stædigt fast i Togfondens fase 2 med en ny dyr og overflødig jernbane ned gennem Østjylland.

Det er trist, at den nye S-regering nu har fejet disse påtrængende vejprojekter af bordet for at tækkes Enhedslisten, SF og Togfondens ufinansierede fase 2.

Der var ellers meget store forhåbninger om vejinvesteringer landet over i kølvandet på det ambitiøse S-trafikudspil, der blev lanceret kort før valget. Herunder blandt S-borgmestre landet over. Men indfrielse af dette vigtige valgløfte kan vælgerne åbenbart godt kigge i vejviseren efter. Ærgerligt og rigtigt skidt for et sammenhængende og velstående Danmark i bedre balance.

Konklusion: Kampen for bedre veje går op ad bakke lige nu. Men det får absolut ikke Venstre til at smide håndklædet i ringen. Tværtimod vil vi kæmpe videre bevæbnet med fakta og saglige argumenter. Fremtidens grønne biler, busser og lastbiler har hårdt brug for asfalt at køre på. Det ville klæde regeringen snarest at melde klart ud, hvilke vejprojekter den i grunden prioriterer. Og at den ikke agter at lade sig trække rundt i manegen af Enhedslisten.