Fra Lokal Avisen: Stemmen kan jeg ikke løbe fra

Ejendomsmægler Johs. Pedersen har været en del i sit liv. Han har også et bijob, som vi ikke nævner her

22. december 2020, 07.17

Indehaveren af Danbolig, Johs. Pedersen sælger både huse og illusioner. Han modtager »Månedens buket«. Hvis han ikke skal have den i december, hvem skal så Foto: Henrik Lind JØrgensen

VILDBJERG I denne artikel skal der læses mellem linjerne, for koblingen mellem ejendomsmægler Johs. Pedersen og så det bijob, han får »Månedens buket« for, bliver ikke nævnt. Lokal Avisen håber, at der også er yngre læsere imellem, og vi vil ikke være skyld i, at for mange illusioner brister.

- Det er over 20 år siden, jeg begyndte på det. Jeg blev hyret af handelsforeningen i forbindelse med en open by nigths, hvor der var kommet et afbud. Det kunne jeg da godt hjælpe med, og så har det hængt ved lige siden, fortæller 65-årige Johs. Pedersen, som ikke længere er alene på jobbet.

- Sidste år var vi på ferie til Thailand, så der tog Bjarne Jensen over, og i år har vi delt opgaverne mellem os, fordi Birthe Luckmann (fra handelsforeningen, red.) har fundet på så mange aktiviteter, siger han.

Hyggeligt

Han glæder sig lige så meget som børnene, når han dukker op.

- Jeg bliver glad af at se de mange børn, og møde dem, der hilser på. Det er så hyggeligt, siger Johs. Pedersen, som tilføjer, at det også kan være en svedig fornøjelse. Især, når der er mange mennesker og hektisk aktivitet omkring en. Det er mindre i år, hvor der skal være afstand.

- Jeg synes, vi har fået det bedste ud af det, men det er da sjovere at kunne hilse med hånden end at skulle sige goddag med mundbind på, siger Johs. Pedersen, som har haft mundbindet på under det hvide skæg, han ind imellem kan gro.

- Ved at bruge mundbind, har jeg gjort det, jeg kunne, siger Johs. Pedersen.

Han har to børn og to børnebørn, og i privatlivet har han aldrig haft den særlige rolle 24. december.

- Jeg tror også, det vil være vanskeligt, for sin stemme kan man ikke løbe fra. Jeg har også oplevet en pige, der hørte mig i radioen og sagde, »det er Johs.«, og da jeg så kom hen til hende, kunne hun ikke helt forstå, hvordan det hang sammen. Og da mine børnebørn, som bor i Stilling ved Aarhus, så en video, der var lavet af avisen, spurgte den ældste »hvor er morfar henne«, for han kunne jo høre min stemme, men ikke se mig, smiler Johs. Pedersen.

Han når at blive klar til jul.

- Min kone har styr på gaverne, siger Johs. Pedersen, som vil give »Månedens buket« videre til hende.

Tæt på jubilæum

Det er næsten 25 år siden, Johs. Pedersen trådte ind i ejendomsmægler-branchen. Før det var han uddannet elektriker, installatør og assurandør. Sidenhen er han også blevet valuar. Og så altså det unævnelige.

Uanset hvilket job, han bestrider, er der travlt i denne tid.

- Her i butikken har vi vildt meget at se til. Vi har allerede solgt syv huse her i december, og flere salg er på vej. Vi når op over 10. Det er meget. Det er godt, siger han.

- I julemåneden kniber det lidt mere med at få huse ind. Folk har andet at se til. Det kommer lidt i klumper og kører op og ned, siger Johs. Pedersen.

Her ses julemanden i forbindelse med de mange aktiviteter, der har været i december. Samlingen på Torvet er dog rykket ud på internettet i takt med corona-restriktionerne. Julemanden har efterhånden mange års erfaring. Foto: FLemming Hansen