Pædagog fejrer 40-årsjubilæum: Det er forældrenes børn - vi er bare så heldige at låne dem

Kirsten Knudsen har været med gennem både projekter, fusioner og skiftende holdninger gennem et helt liv som pædagog. 18. juni fejrer hun 40-årsjubilæum på Børnegården

11. juni 2019, 18.02

- For mig tæller det som en cadeau til vores pædagogiske standarder, når en ung mor kommer og afleverer sit barn lige netop her, fordi hun engang selv har været barn på Børnegården og husker det som en god barndom, siger Kirsten Knudsen. Foto: Flemming Hansen

jubilæum I næste uge er det 40 år siden, en ung og nyuddannet pædagog for første gang trykkede det børnesikrede og højt placerede håndtag på hoveddøren til Børnegården på Parkvej ned.

Egentlig var hun blot ansat på ekstratimer og ville bare gerne samle nogle erfaringer fra daginstitutionen med det faglige ry som et af de steder, der var »med fremme fagligt«.

I dag er Kirsten Knudsen nærmest så meget en del af husets omskiftelige liv, at man har svært ved at forestille sig, hun engang ikke var der, eller at hun engang ikke skal være der.

- Og selvfølgelig er der sket en del i løbet af de 40 år. Både med vores faglighed, forældrene og det omgivende samfund. Men dybest set er børn jo stadig bare børn, siger Kirsten Knudsen i en tone, der ikke lader tvivl tilbage om, at lige præcis den uforanderlighed midt i diverse forandringer er hun helt godt tilfreds med.

Og med en konstatering af, at netop børnene stadig giver hende både faglige udfordringer og spændende arbejdsdage.

Når hun bliver bedt om at sammenligne dengang og nu, kan hun sagtens pege på ting, der har forandret sig - både til det gode og forandringer, hun personligt er knap så glad for. Men bundlinjen bliver alligevel hver gang, at hendes omdrejningspunkt er børnene og den glæde, de stadig giver.

- Altså, når man møder om morgenen til de her unger, der byder én velkommen og gerne vil én ... siger hun og lader tilfredsheden hænge i luften uden flere forklarende ord.

Naturen som træningsbane...