Sporarbejde afbryder togrejsen og giver nye togtider Herning-Ikast-Silkeborg hele weekenden

Togbusser erstatter tog mellem Silkeborg og Ry på grund af spor­arbejde fra fredag aften til og med natten til mandag

24. oktober 2017, 18.51

Skal man med tog til Aarhus i weekenden, skal man mellem Silkeborg og Ry skifte til togbus. Det forlænger ikke kun den samlede rejsetid med en halv time, men betyder også ændrede afgangs- og ankomsttider for samtlige tog i Herning, Birk, Hammerum, Ikast, Bording, Engesvang og Silkeborg fra fredag aften til søndag nat. Foto: Henrik Ole Jensen

MIDTJYLLAND Regn med ændrede togtider, en halv times ekstra transporttid og to skift mellem tog og bus, hvis du har planlagt at skulle til eller fra Aarhus med tog i weekenden.

Fra fredag 27. oktober klokken 20 til og med natten til mandag 30. oktober udfører BaneDanmark nemlig sporarbejde og afbryder al togtrafik mellem Ry og Silkeborg, og det påvirker samtlige togpassagerer på togstrækningen Herning-Ikast-Silkeborg og videre mod Aarhus.

Som erstatning for de aflyste tog indsætter Arriva togbusser med skift mellem bus og tog i både Silkeborg og Ry. Der bliver to togbusruter at vælge imellem: en hurtig togbus uden stop Silkeborg-Ry, men med typisk 20 minutters ventetid i Silkeborg, og en langsommere minibus, som også kører omkring stationerne Svejbæk og Laven.

- Sammenlagt bliver rejsetiden mellem Aarhus og Herning forlænget med en halv time, og vi beklager meget de gener, sporarbejdet forvolder vores passagerer, siger Kenneth Korsgaard, kommerciel chef hos Arriva, i en pressemeddelelse.

Rammer hårdest mod vest

Arriva har konsekvent valgt at lade forsinkelserne ramme hårdest mod vest, mens togene til gengæld kører efter den normale weekend-køreplan mellem Ry og Aarhus. Derfor skal man som passager være opmærksom på, at samtlige tog mellem Herning og Silkeborg i weekenden kører efter en ændret køreplan - også hvis man bare skal til eller fra Birk, Hammerum, Ikast, Bording eller Engesvang.

Weekendens særkøreplan vil være synlig på alle stationer, og Arriva anbefaler desuden, at man går på nettet og bruger rejseplanen.dk, hvor man kan finde togbussernes køreplaner samt afgangstiderne for de omlagte tog.

Midlertidig løsning

- Vi har desværre ikke mulighed for at køre tog mellem Silkeborg og Ry, og vi er opmærksomme på, at det desværre har indflydelse på passagernes rejse. Derfor håber vi, at den midlertidige løsning med togbusser giver mindst mulig udfordringer. Jernbanestrækningen mellem Aarhus og Herning er en af Arrivas hovedstrækninger, og vi har forsøgt at kombinere tog og bus på bedst mulig vis, så vores passagerer på trods af sporarbejdet får en god og sammenhængende rejse, forklarer Kenneth Korsgaard fra Arriva.

Sporarbejdet slutter natten til mandag 30. oktober, så togene skulle igen køre efter den normale køreplan mandag morgen. work