Afsløret med gps-tracker: Rumænsk lastbilchauffør havde stjålne varer på ladet

3. juli 2020, 09.25

En rumænsk lastbilchauffør stjal i denne uge en robotplæneklipper fra et murerfirma på Baggeskærvej i Herning. Det skulle han ikke have gjort, for maskinen var udstyret med gps-tracker. Foto: PR-foto

HERNING En 35-årig rumænsk lastbilchauffør blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning, hvor han fik en straksdom på 20 dages fængsel.

Manden var forinden blevet anholdt af Sydøstjyllands Politi. Det skete på en rasteplads ved Horsens, da politiet i samarbejde med et herningensisk murerfirma på Baggeskærvej sporede sig frem til mandens lastbil, som på ladet havde to stjålne robotplæneklippere. De små maskiner - hvoraf den ene altså var stjålet i Herning - har en samlet værdi af 52.000 kroner - og var derfor udstyret med gps-tracker.

- En straksdom på 20 dages fængsel lyder måske ikke af meget. Men manden fik samtidig et indrejseforbud til Danmark på seks år. Det er nok en hårdere straf for ham, for det betyder jo, at han vil få svært ved at beholde sit job som lastbilchauffør, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han oplyser, at robotplæneklippere slet ikke kan køre på en ny destination, fordi det kræver en særlig software, som ikke er sammen med robotterne, når de kører rundt på græsplænerne.