Én stor familie

I de seneste 23 år har der været små børn på gården i Isenvad, og det er en skræmmende tanke, at alle på et tidspunkt flyver fra reden

30. oktober 2018, 17.11

Storfamilien Jacobsen på Tyvkærvej består af (fra venstre til højre) på bageste række Jacob, Gustav, Per Jacobsen, Marianne Bundgaard Jacobsen, Peter og Emma. Forrest er det familiens hund Bella, barnebarnet Bendix, Rune og Emma. Foto: Henrik Ole Jensen

Isenvad I spisestuen står et bord, der er ethvert folkekøkken værdigt. I køkkenet er der »bare« otte spisepladser. Set fra køkkenbordet får man øje på mindst to køleskabe, og der er ingen tvivl om, at der er mange munde at mætte i gården på Tyvkærvej.

Men 45-årige Per Jacobsen og hustruen 43-årige Marianne Bundgaard Jacobsen har aldrig været i tvivl om, at de ville have mindst fire børn.

De kommer ikke selv af store søskendeflokke. Per Jacobsen har to søskende og Marianne Bundgaard Jacobsen har en søster, men som par syntes de, at fire var et passende antal. At der så kom seks, har de intet imod.

- Vi har det nok sådan, at børn kommer, når de vil, men der gik noget længere mellem nummer tre og nummer fire, end vi havde regnet med, siger Marianne Bundgaard.

Børneflokken består af Emma på 23, Peter på 21, Jacob på 18, Gustav på 13, Ellen på 7 og Rune på 5.

- Ellen kom lidt længe efter de store, så vi syntes egentlig, at det ville være synd for hende at være »alene«, så derfor fik vi også Rune, forklarer Marianne Bundgaard om, hvordan antallet endte, som det gjorde.

Og så husker hun, hvor tilfreds ægtefællen blev, da familien rundede fire børn. Så var der nemlig en undskyldning for at købe en større bil.

Ude på landet...