Video: Stor storkeflok tilbringer påsken på mark i Hammerum

Ikke færre end otte storke har den seneste tid befundet sig på en mark i Hammerum, hvor de mæsker sig i regnorme

10. april 2020, 09.22

Denne udsigt sluttede Bjørn Vester torsdagens arbejde på marken af med. Solnedgang og otte storke på mark i Hammerum. Foto: Privatfoto

HAMMERUM Der mødte maskinfører Bjørn Vester et smukt syn torsdag aften, da han arbejdede på en mark i Hammerum. For som om solnedgangen ikke var smuk nok i sig selv, gik der pludseligt også lige otte storke.

- Jamen, det er sgu’ lidt en sjov fornemmelse. Snakkede med min far på 77 år, og han har kun oplevet en gang på de snart 50 år, han har kørt i marken, at de kom, fortæller Bjørn Vester, der selv er 26 år.

Ifølge maskinføreren går storkene bare lige så stille og hygger sig og leder efter regnorme, som de kan æde.

- Dem er tydeligvis mange af her i jorden, siden de har overnattet her, fortæller Bjørn Vester, der altså dermed også kunne nyde storkesynet igen fredag morgen.

- Det er jo en af de glæder ved at arbejde i landbruget. Man ser så mange forskellige dyr hver dag. Man nyder solopgangen og solnedgangen. Og så ser man sådan nogle storke - det er virkelig et dejligt syn, fortæller maskinføreren, der besluttede sig at dele historien med Folkebladets læsere.

- Jeg synes bare, det var en skam, hvis jeg bare holdt det for mig selv, nu når vi i disse tider kun kan snakke om coronavirus. Så jeg tænkte, det var en veloplagt mulighed for, at folk kunne komme til at tænke på noget andet i påsken, forklarer han.

I videoen herunder kan du se nærmere på storkene.

Og i videoen her kan du høre Bjørn Vester fortælle om, hvad hans arbejde i disse dage går ud på.

Storkene går angiveligt og leder efter regnorme. Foto: Privatfoto
Den hvide stork er en meget stor, kraftig bygget fugl med lange røde ben, en lang hals og et langt rødt næb. Fjerdragten er hvid med sorte spidser på vingerne. Ifølge dofbasen.dk - en database over fugle i Danmark - vejer den hvide stork typsik 3 til 3,5 kilo og er cirka en meter høj. Den har et vingefang på cirka to meter. Foto: Privatfoto
Ifølge Dofbasen.dk æder storken næsten alt, hvad der rører sig, hvor den færdes. Således står menuen på alt fra padder, slanger, fisk, orme til gnavere, insekter, snegle og fugleunger. Foto: Privatfoto
Det er dette maskineri, Bjørn Vester kører rundt med. Foto: Privatfoto