Poppende perler og iskold oolong: Nyåbnet bubble tea-butik i Herning

Boba Drop Bubble Tea har åbnet en butik i Herning. Find ud af mere om den boblende tedrik her

Udgivet:05. maj 2022, 08.14

Læsetid:2 minutter

Sådan ser en brown sugar milk tea ud hos Boba Drop Bubble Tea i Fonnesbechsgade. Foto: Mia Frost

Mia Frost
Journalist| mfd@midtjyllandsavis.dk

Var det noget med en oolong milk tea? Eller hvad med en lychee green tea? Og skal det være med de geléagtige tabiokaperler eller de farverige frugtperler, som springer i munden?

Hvis forvirringen er total, er det helt forståeligt. Jeg er nemlig også ny i bubble tea-verdenen, som jeg egentlig troede, havde haft sin storhedstid.

Jeg blev dog klogere, da jeg tidligere på ugen besøgte Boba Drop Bubble Teas nyåbnede butik i Fonnesbechsgade.

- Lige nu trender bubble tea igen, og jeg tror, det er fordi asiatisk kultur er blevet ret så populært på sociale medier, siger Hildur Sigridur, der er ekspedient i Boba Drop.

Boba Drop Bubble Tea er en kæde med butikker i København og Aalborg - og nu også i Herning. Der er mange kunder i butikken tirsdag eftermiddag, og der ligger da også nogle tanker bag valget af Herning.

Hvad er bubble tea?

En tedrik der stammer fra Taiwan.

Kort fortalt er det te, sukker og mælk eller frugtjuice, der rystes sammen med isterninger og derefter hældes over tabioka- eller frugtperler.

Tabioka er en rodfrugt, og perler lavet af tabioka er geléagtige i konsistensen.

Frugtperlerne springer i munden og kan indeholde alverdens smage.

Hos Boba Drop Bubble Tea er der desuden milkshake-varianter, varianter med frugtsmag eller med flødeskum og topping.

Et bredt sugerør sørger for, at perlerne kommer med op af glasset.

Kilde: Boba Drop, DR

- Vores målgruppe er de 15-30-årige, og dem er der jo mange af her i studiebyen Herning, siger Tony Chang, der er en god ven af butikken.

Endelig kommet til Herning

Jennifer Mørkbak og Nanna Poulsen fra MKFs ottende klasse er to af dem, der tålmodigt venter på deres tedrik i butikken.

- Vi er virkelig, virkelig glade for, at bubble tea endelig er kommet til Herning, fortæller Nanna Poulsen.

- Ja, det er sådan en ting, vi tidligere er taget til Aarhus for at købe, forklarer Jennifer Mørkbak, der besøger Boba Drop i Fonnesbechsgade for anden gang - og det altså ud af butikkens to åbningsdage.

De to veninder er store k-pop-fans (sydkoreansk musikgenre, red.) og er derfor også helt på hjemmebane i bubble tea-universet.

- Det smager bare så godt, siger Nanna Poulsen og Jennifer Mørkbak nærmest i kor. De to har valgt henholdsvis en brown sugar latte og en strawberry milkshake.

- Tabioka smager helt vildt godt, og frugtperlerne er sjove at poppe i munden, griner Jennifer Mørkbak og forudser, at hun kommer til at blive en af Boba Drops faste kunder.

Bubble tea er en vild oplevelse af forskellige smage og konsistenser. Skal du prøve?