Ruth Jespersen fylder 80 år: Livet på landet blev vekslet til et liv i byen

Ruth Jespersen, der fylder 80 år torsdag 7. december, er stadig en meget aktiv kvinde. Blandt andet med Vesterhavshytterne, som hun driver sammen med sin mand Nordestgaard

Udgivet:06. december 2017, 08.57

Læsetid:3 minutter

80 Efter mange år med landbrug valgte Ruth og hendes mand Nordest­gaard Jespersen at flytte fra landet ind til byen. Nærmere bestemt fra Sundsegnen til Jernbanevej 41 i Silkeborg, hvor de i 2004 flyttede ind i en af lejlighederne i det dengang helt nybyggede Koop­mannsgaard, hvor byens store slagteri hidtil havde ligget.

Men skulle man tro, at parret nu blot ville læne sig tilbage og lave ingenting, tog man grueligt fejl. For selv om de begge var kommet lidt op i årene, fortsatte de deres aktive liv. Nu med købet af Holstebro Feriecenter med 11 sommerhuse med handicapindretning, hvor parret selv stod for den gennemgribende renovering af feriecentret, der ved samme lejlighed skiftede navn til Vesterhavshytterne. De lejes ud til selskaber og enkeltpersoner, og i dag har Ruth og Nordest­gaard folk til at passe stedet i det daglige.

Ruth og Nordestgaard Jespersen valgte at flytte til Silkeborg dengang for 13 år siden, fordi flere at parrets børn og børnebørn boede her. Og det gør datteren Inger Nordestgaard Nielsen også stadig. Sammen med sin mand Varny Nielsen ejede hun det tidligere Byens Brød, der nu er lejet ud til Lagkagehuset, hvor begge er ansat.

Datteren Anna Margrethe Østergaard var lærer på Buskelundskolen, da forældrene flyttede til byen, men hun er flyttet til Nørager og arbejder som viceskoleinspektør i Mariager. Datteren Hanne Berg Fogh er oversygeplejerske på hjerteafdelingen i Viborg, der også omfatter sygehusene i Silkeborg, Herning og Holstebro. Sønnen Henrik Jespersen er bankrådgiver i Vestjysk Bank og er også gået en smule i forældrenes fodspor, idet han for nylig købte en gård i Frederiks. Her kommer farmand Nordestgaard ofte og giver en hånd med, mens mor Ruth gerne kommer for at passe kødgryderne og servere kaffen.

Bypige på landet...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind