Virtuos fløjtekoncert i Engesvang Kirke

22. oktober 2020, 12.14

Fløjtekoncerten i Engesvang Kirke giver en forsmag på, hvad der venter til decembers traditionelle »Hit med julesalmen«. Foto: privatfoto

ENGESVANG Der var lige fra bløde fløjtetoner til voldsomme udladninger på klaver, da der var klassisk koncert i Engesvang Kirke.

Kirkens faste organist, Nana Voskanyan, havde sat sig til klaveret, og hun havde inviteret fløjtenisten Preben Gramhart fra Vorgod-Barde til at være med til en gennemgang af en række af de klassiske komponister.

Og det var ikke alene prøver på en række markante værker, men Nana Voskanyan, der har en uddannelse som pianist og musikpædagog i Armenien og flere steder i Europa, fortalte om de enkelte komponister og deres værker.

Hun fortalte også om sin medspiller, der begyndte sin musikalske grundskoling i Københavns Drengekor, hvor han også blev introduceret til blokfløjte. Senere modtog han undervisning i fløjte af konservatorielærere, men han fik aldrig en professionel musikuddannelse. Det har dog ikke holdt ham fra at udvikle sit fløjtespil til et højt niveau, som han blandt andet bruger i amatørsymfoniorkestre. Han har også selv skrevet orkesterværker. Desuden spiller han ofte sammen med organisten i Vildbjerg Kirke til gudstjenester og koncerter.

Mere i vente

De senere år har han også ofte medvirket ved koncerter og arrangementer i kirkerne i Engesvang og Bording.

Ved koncerten tirsdag i Engesvang Kirke spillede Preben Gramhart mest på tværfløjte, men han spillede også lidt på blokfløjte. Det var mangeartede stykker, de to musikere spillede, blandt andet billedskabende fløjtetriller i Philippe Gauberts »Soir Sur La Planine«.

En helt anden lyd var der i Mendelssohn-Bartholdys »Chant d’Autume« med variationer af Gustave Lange, hvor pianisten slog voldsomme toner an på klaviaturet.

Koncerten omfattede desuden uddrag af værker af Alessandro Marcello, Johann Sebastian Bach, Christoph Gluck og Franz Schubert.

Preben Gramhart og Nana Voskanyan kan igen opleves sammen i Engesvang Kirke 15. december, hvor der er det traditionelle »Hit med julesalmen«, hvor de fremmødte vælger de julesalmer, man synger sammen.