Ulven ud af Jylland?

2. januar 2020, 10.28

Foto: Adobe Stock Photo

ULVE Ulven ud af Jylland? Ja, det håber jeg meget på vil ske fremover. Ulven er for voldsom og stor i vores natur. Den mængde af rovdyr, vi har og har haft i mange år, passer godt i naturen på nær mårhunden. Vore forfædre ville ikke have ulven, og det samme tror jeg de fleste landmænd, hobby landmænd med videre, der har dyr, ønsker.

Disse folk på landet, der har diverse husdyr må nu leve med at finde lemlæstede dyr, når de står op om morgenen, og det er slet ikke rimeligt.

I min barndom i 1950-60’erne var det sådan, at hvis man fandt et skambidt dyr (får, lam, kalv) og man havde mistanke til hunde i nærheden, fik man fat i dyrlægen, som gav hundene et brækpulver. Viste det sig så at resultatet blev positiv, blev hundene aflivet.

Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere fra folk, som lever med deres dyr i ulveområdet.

Jeg mener, det er dem, man skal lytte mest til.

De kommentarer, der kommer fra tilhængere er for det meste folk, som ikke bor i områder med ulve. De henviser til erfaringer i Canada, Tyskland, Polen med videre.

Disse beretninger giver jeg ikke meget for. Man kan ikke sammenligne med Jylland.

Jeg håber ministeren på det her område ikke er for sløv, men får lavet en plan, som skal gå ud på, at man må regulere ulven, hvor den lemlæster husdyr.