Skandalesag om affald: Intet kommer af ingenting - bortset fra lommeuld

22. marts 2021, 12.14

Leif Lund. Foto: Privatfoto

SKRALD Formanden for Herning Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Joan Hansen (V), »optræder« nu igen i en ny dyr skandalesag. Det drejer sig om en dyr fejlinvestering på affaldshåndteringsområdet efter elendigt forarbejde ved at fejldisponere og bestille alt for små affaldsbeholdere til metal, plast, mad- og drikkekartoner, hvilket vel alle kan se og nu tillige har erfaret. Dette kommer igen til at koste Hernings forbrugere et anseeligt beløb.

Nu står man med for små beholdere, der efter licitation er bestilt og produceret for et stort millionbeløb af forbrugernes penge. Ved panikløsning vil man nu tømme oftere. Dette afføder selvfølgelig en ekstraregning, hvor antallet af tømninger udvides med godt 30 procent. Af Herning Kommunes budget kan i taksbladet ses, at prisen for affaldstømning blev sat op fra nytår, hvortil kommer, at man jævnfør budgettet valgte at køre med et underskud på godt fire millioner kroner. Disse penge skal selvfølgelig på sigt dækkes ind af kommunens forbrugere. Lægger vi nu hertil prisen for de ekstra tømninger og det, at flere sikkert bestiller større beholdere, får vi en regning på op mod 10 millioner kroner til Hernings forbrugere og kommende forbrugere - hvem skal ellers betale?

Så kommer det sjove (her kan grines eller grædes): Joan Hansen udtaler til Folkebladet 16. marts på side fem, at borgerne ikke skal frygte ekstra udgifter, da Herning Kommune dækker de ekstra omkostninger i driftsbudget. Jamen, jamen - hvem er det, der betaler Herning Kommunes driftsbudget? Er det ikke kommunens borgere? Igen et rigtig tåbeligt politikersvar i et valgår fra Joan Hansen. Hvis Joan Hansen som økonomisk troldmand kan klare udgifterne så flot, uden borgerne kommer til at betale noget, burde hun bestyre hele kommunen, når hun kan betale ud af ingenting, som gamle Storm P. jævnfør overskriften så spøgefuldt udtrykte det. Hvor dumme regner Joan Hansen egentlig med, Hernings borgere er? Det er nok et godt spørgsmål, hvilket man ofte siger til spørgsmål, der ikke rigtigt kan svares på.

Hidtil har et par læsere beskæftiget sig med dette emne, hvor de har fuldstændig ret. Her blandt andre Jacob Bach Jensen, Tjørring, som jeg kan se opstiller for Borgerlisten i Herning. Om han er fra Borgerlisten, der vist er den eneste opposition i Herning, er mig som ny borger ligegyldigt. Man bør altid vælge de bedste politikere.

Joan Hansen har på det seneste gjort sig bemærket i flere skandalesager. Vi husker affaldshåndteringen med byggeaffald i Rind Plantage. Men også som herningensernes bestyrelsesmedlem i Norlys, hvor hun var med til at godkende, at en underdirektør i selskabet, som selv havde valgt at sige op, skulle have 11 millioner kroner i fratrædelse af forbrugernes penge, hvilket flot blev rundet op til 16,3 millioner kroner. Her ville Joan Hansen ikke selv svare og henviste til tavshedspligt, hvorfor en anden måtte svare på hendes vegne. Som bekendt har man ikke tavshedspligt i en bestyrelse vedrørende egen stemmeafgivning.

Ligeledes har Joan Hansen ikke villet oplyse, hvilke lukrative ordninger der hersker for hende selv som bestyrelsesmedlem i elselskabet. Dette selskab har af forbrugerpenge oparbejdet en kæmpe pengekasse, der blandt andet er smidt ud til Stofa og Boxer, hvor direktøren også for disse forbrugerpenge har ambitioner om at købe blandt andet YouSee og andre selskaber.

Joan Hansen optrådte også på Tinghuspladsen i anledning af, at et kommercielt foretagende har fået lov til at bruge byens gader til 150 kinesiske el-løbehjul. Hun uddelte gratis hotdogs på kommunes regning. Disse hotdogs var vel ikke produceret af lommeuld, men borgerbetalte, skønt Joan Hansen taler med uld i mund.

Kan eller vil Venstre i Herning Kommune virkelig ikke stille med en bedre formand for kommunens miljø- og teknikudvalg, hvor der ellers er nok at vælge mellem, vil det være på sin plads, at vælgerne ved næste byrådsvalg giver deres utilfredshed til kende.

Læs også
Søforklaringer om affaldsbeholdere: Hvem skal betale regningen?