Digitalisering sparer tid

Ikast-virksomhed har digitalisereret finansfunktionen. - Vi kan relativt hurtigt hente investeringen hjem, siger økonomichefen i Thygesen Textile Group

Udgivet:07. december 2021, 14.21

Læsetid:3 minutter

Thygesen Textile Group i Ikast ser store fordele efter at have digitaliseret flere processer i administrationen. Foto: PR-foto

1 år siden

OVERBLIK Tekstilkoncernen Thygesen Textile Group har investeret i dedikeret software til at automatisere arbejdet med budgettering, rapportering og finansiel konsolidering. Det handler om fremtidssikring for Ikast-virksomheden, lyder det fra økonomichef Allan Nielsen, der peger på udsigten til at kunne spare tid som det væsentlige udbytte ved at digitalisere.

- Jeg har regnet mig frem til, at vi relativt hurtigt kan hente investeringen hjem i sparet tid. Før brugte jeg et par timer om ugen på salgsrapportering, men nu kører det automatisk. Så bare der sparer jeg cirka 100 timer om året. Derudover vil jeg spare tid på månedsrapportering, ligesom der også er tid at hente for alle involverede i vores budgetproces, siger Allan Nielsen fra Thygesen Textile Group.

Her har de netop færdiggjort implementeringen af en softwareløsning, der automatiserer store dele af økonomiafdelingens arbejde med budgettering, rapportering og konsolidering af finansdata fra koncernens otte selskaber.

Ringede efter hjælp

Førhen udførte Allan Nielsen og hans team opgaverne i et på mange måder velfungerende regnearks-setup. Men da arkitekten bag forlod virksomheden, blev regnearksløsningen hurtigt utilstrækkelig.

- Det blev for langhåret at udvikle og ændre i regnearkene, og derfor var de ikke bæredygtige for os på lang sigt. Samtidig var de tidskrævende at arbejde med. Derfor skulle investeringen gøre os uafhængige af regnearkene og den nu tidligere medarbejder, der i sin tid opsatte dem; For ham var vi stadig nødt til at ringe til en gang i mellem. På den måde skulle investeringen fremtidssikre hele vores rapporteringsplatform, fortæller Allan Nielsen.

Thygesen Textile Group er ikke den eneste virksomhed, der har digitaliseret opgaverne i finansfunktionen. En undersøgelse fra det globale konsulenthus Accenture viser, at 60 procent af de traditionelle opgaver i virksomheders økonomiafdeling såsom bogføring, rapportering og budgettering nu er digitaliserede. I 2018 lå tallet på 34 procent.

En konkurrencefordel

Der er god grund til, at flere virksomheder prioriterer digitaliseringen af finansområdet. Det mener Poul Viller, administrerende direktør hos Herning-firmaet InfoSuite, som har leveret Thygesen Textile Groups nye rapporterings- og budgetteringsløsning.

- For det første bliver økonomiafdelingens arbejde meget nemmere. Der bruges meget tid på at flytte data ind i salgsrapporter, sammenlægge regnskabstal fra flere selskaber og finde datahistorik til budgetter og forecasts. Og det kan software automatisere, så der bliver mere tid til andre opgaver, fortæller Poul Viller.

Udover den åbenlyse gevinst ved at spare tid, giver et databaseret værktøj som InfoSuite også bedre muligheder for at styrke virksomhedens finansielle ydeevne. Og det er lig med en væsentlig konkurrencefordel, fortæller Poul Viller, der som medstifter af InfoSuite har beskæftiget sig med databaseret software i mere end 30 år:

- Finansfunktionens rolle har ændret sig markant; Fra primært at fokusere på rapporteringen af historiske regnskabstal, retter mange nu i højere grad blikket fremad for at optimere de finansielle resultater. Her kan software hjælpe virksomheder med at udnytte data til at lægge finansielle planer i form af eksempelvis rullende budgetter- og forecasts, der i sidste ende kan forbedre virksomhedens bundlinje, siger han.

For Allan Nielsen og Thygesen Textile Group er dagene med tung salgsrapportering nu talte.

Det nye software til konsolidering og rapportering er nemlig allerede implementeret, mens budgetværktøjet først tages i brug sidst på året, hvor koncernen gennemfører den årlige budgetproces.