Regionen overtager flere ambulancer og lægebiler

31. marts 2021, 09.48

Foto: Flemming Hansen

MIDTJYLLAND En ambulance i henholdsvis Herning og Holstebro drives fra 1. april af præhospitalet. Samtidig hjemtages akutlægebilerne i Holstebro, Herning og Lemvig. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Så når borgerne i den vestlige del af Region Midtjylland fremover ringer 1-1-2 og har brug for en ambulance, vil de få hjælp af regionalt ansatte reddere, der ankommer i en regional ambulance.

Køretøjerne er nye og båren mere behagelig, men ellers kommer borgerne ikke til at mærke forskel.

Region Midtjylland har siden december 2018 hjemtaget flere ambulancer og akutlægebiler.

1. april er en milepæl

- Regionsrådet har besluttet, at vi selv vil stå for driften af en del af de ambulancer og lægebiler, der døgnet rundt dækker Region Midtjylland. Målet er at sikre konkurrence og kvalitet på et lille marked, forklarer regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

1. april markerer en milepæl i Region Midtjyllands hjemtagning af ambulancedrift, fordi regionen fra da af selv driver alle 10 akutlægebiler.

Ifølge ledende overlæge for akutlægebiler og ambulancer Allan Bach giver den nye organisering et mere ensartet tilbud til regionens borgere, når de har brug for hjælp af akutlægebilerne.