Første nederlag: Ikast nedlagt af rivalerne i Viborg

Førerholdet Ikast Håndbold tabte torsdagens ligaopgør med 25-30

Udgivet:01. december 2022, 20.02

Læsetid:2 minutter

Stine Skogrand og Ikast Håndbold tabte torsdagens lokalopgør ude mod Viborg HK. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

2 måneder siden

HÅNDBOLD Så gik den ikke længere for Ikast Håndbold.

Torsdag aften indkasserede den midtjyske ligaklub sæsonens første nederlag i Kvindeligaen. På udebane i Vibocold Arena i Viborg tabte førerholdet med 25-30 til de grønklædte lokalrivaler, der også førte 13-12 ved pausen.

Ikast-holdet tabte ganske vist sæsonpremieren til Randers HK, men da kronjyderne forleden blev erklæret konkurs, overgik de to point til Kasper Christensens tropper, der også fik status af ubesejret.

Det er Ikast Håndbold ikke længere efter torsdagens derby.

Hos gæsterne må der være skuffede over den samlede præstation mod værterne, der inden lokalopgøret blot havde hentet otte point i otte kampe - det halve af pointhøsten hos arvefjenden fra Ikast.

Læs også
<span>Rivaler i knæ:</span> Ikast-træner er bekymret for ligaens økonomi <span>Rivaler i knæ:</span> Ikast-træner er bekymret for ligaens økonomi
Læs også:
Rivaler i knæ: Ikast-træner er bekymret for ligaens økonomi

Udeholdet kom kampen igennem frem til masser af chancer, men eksekveringen og beslutsomheden i offensiven savnede stabilitet.

Alene i første halvleg misbrugte Ikast Håndbold en stribe sløje afslutninger på keeper Anna Kristensen, og bedre blev det ikke, at målvogteren i modsatte ende, Jessica Ryde, lukkede flere unødvendige bolde ind i det korte hjørne - til glæde for Viborg og Emilie Hovden. Den norske europamester scorede hele 10 gange i derbyet.

Moralen fejlede dog ikke noget hos duksen, der i begyndelsen af anden halvleg kæmpede sig tilbage og blandt andet førte 16-15 og 17-16. Men rytmen og effektiviteten måtte Ikast lede længe efter.

Der blev skiftet heftigt ud hos gæsterne, eksempelvis i målet, hvor norske Andrea Austmo var med til at gøre en forskel efter pausen. Men Viborg-kollektivet udviste mere vilje og en højere udnyttelsesprocent.

Midt i anden halvleg udnyttede viborgenserne en sløv periode hos Ikast, der kom bagud 18-22. Backen Ingvild Bakkerud fik senere reduceret til 21-22, men forinden havde Cecilie Brandt misbrugt et par forsøg fra fløjen og anfører Stine Skogrand havde brændt et straffekast.

I de sidste fem minutter blev Ikasts Emma Lindqvist dirigeret frem i en 5:1-formation, men udbyttet udeblev.

I stedet satte Viborg-holdet kniven definitivt ind i rivalerne. Sejren på fem mål var i overkanten, men værterne leverede mere vilje, energi og vindermentalitet, da derbyet skulle afgøres.

Indlæser debat