Bording gør klar til byfestuge

Et par arrangementer er ændret eller aflyst på grund af corona-situationen, men ellers holdes traditionerne ved lige til Bordings byfest

Udgivet:05. august 2020, 15.29

Læsetid:4 minutter

Uge 33 er byfestuge i Bording, og det endelige program - med behørige corona-hensyn - er nu fastlagt. Så er det blot at krydse fingre for, at det danske sommervejr viser sig fra en pænere side, end det var tilfældet i 2019. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

3 år siden

BORDING Programmet til en uge med byfest i Bording er klar.

Det fortæller centerlederen ved Bording Hallen, Flemming Hansen, der i år har stået for at koordinere de forskellige arrangørers tilbud til borgerne.

Der lægges ud om formiddagen mandag 10. august, hvor gruppen Mandagsgåerne arrangerer Kondibingo.

Det er en hyggelig motionsform, hvor fokus er mere på det sociale end på kondital.

Udgangspunktet er Væksthuset, hvorfra man begiver sig ud på en fem kilometer bingorute i byen. Der er gratis kaffe i Væksthuset efter turen.

Lidt hurtigere går det - måske - mandag aften, hvor Bording Løbeklub arrangerer gratis byfestløb for hele familien.

Løbet har udgangspunkt ved Væksthuset, og der indledes med Børneløb - One mile, som foregår på en 1600 meter lang rute.

Derefter er der mulighed for at begive sig ud på en gåtur på enten 5 eller 10 kilometer.

En halv time senere sendes tre hold ud på løb ad ruter på 5, 10 eller 15 kilometer.

Viserne er visnet

Tirsdag aften i byfestugen betyder normalt, at alle stole er fyldt til Ekko Korets Vise Café i forsamlingshuset. Men arrangementet er aflyst i år på grund af corona-situationen.

Onsdag aften kan man forvente lyden af dyttende biler, når Bording Hallens Støtteforening holder bilbanko på hallens parkeringsplads.

- Der er mange fine præmier, og det er imponerende, at så mange erhvervsdrivende har mulighed for at støtte op om det med sponsorgaver i en svær tid, siger Flemming Hansen.

Bording og Chr. Hede Kirker inviterer torsdag aften til byfestkoncert med Meiner Band i Bording Kirke.

I spidsen for bandet er sognepræst Morten Meiner, og der spilles et bredt rytmisk repertoire plus en del egne kompositioner præget af folk-rock.

Det er en koncert for hele familien, og der er naturligvis sikret korrekt corona-afstand mellem tilhørerne i kirken, så alle trygt kan få en god sensommeroplevelse.

Fredag aften i byfestugen plejer at være tid til en yderst velbesøgt Spis Sammen i Bording Forsamlingshus. Men på grund af corona er den populære fællesspisning aflyst i år.

Sikkert er det dog, at bodegaen Long John på Bredgade fredag eftermiddag vil være vært for Bordingmesterskaberne i dart og rafling efterfulgt af livemusik.

Gratis kaffe og rundstykker

Lørdag er den dag i byfestugen, der har det mest tætpakkede program.

Aktiviteterne er centreret omkring Væksthuset og Multibanen lige ved siden af.

Traditionen tro er Bording Erhvervsforening klar med rundstykker og kaffe ved langborde.

Men lige i år må man meget gerne indtage den gratis spise og drikke som stående- eller gående buffet.

- Hvis folk vil sidde ned, skal de på grund af corona-reglerne holde afstand på en meter, siger Flemming Hansen.

Andre år har der været cykelringridning og triatlon om lørdagen, men disse aktiviteter er også aflyst i 2020-udgaven, oplyser Flemming Hansen:

- Generelt vil der over hele linjen blive taget corona-hensyn, men det er vi alle vist ved at være så dus med, at det ikke kan gå helt galt. Vi skal nok få en god byfest.

Bestil en bod - helt gratis

Når rundstykkerne er spist, vil der være mulighed for at gøre gode handler ved boderne.

Er man interesseret i at få sin egen stadeplads - som er ganske gratis - skal man henvende sig til Flemming Hansen.

- Vi opfordrer alle til at melde sig med en bod af en slags. Det kan både være loppesalg, eller hvis man vil sælge sine egne grøntsager. Det kan også være en erhvervsdrivende, der vil sælge noget. Eksempelvis ved vi allerede nu, at Café Tæt På vil være der med et telt, hvor man har mulighed for at få lidt at spise, og der sælges hjemmesyltede ting. Den nye Bording Vinklub, som blev stiftet i februar, vil også være repræsenteret, siger Flemming Hansen.

Erhvervsforeningen byder på muligheden for at købe fadøl, sodavand og pølser hele dagen.

Fra scenen ved Væksthuset vil der være musikalsk underholdning fra Louise Andersen samt duoen Lost Hair.

Duoen består af de to gamle bordingdrenge Niels Kjær Nielsen og Carsten Birkkjær, og de har planer om at spille fra om formiddagen og flere timer frem.

Dog må de to musikanter nok lade stemmerne hvile ved 11-tiden, hvor Bording Erhvervsforening og Bording Lokalråd skal have publikums opmærksomhed i forbindelse med den traditionelle prisuddeling.

Cykelringridning er en af de aktiviteter ved byfestugen i Bording, som i år må udgå fra programmet på grund af corona-situationen. Men i hovedtræk ligner festugen sig selv og byder på mange forskellige og familievenlige aktiviteter. Billedet her er fra 2018. Foto: Rasmus Viuff