Herning-triatlet blev verdensmester på ironman-distancen

Lars Lomholt satte søndag konkurrenterne til vægs og vandt VM på den prestigefyldte Ironman-distance

Udgivet:11. september 2023, 09.48

Læsetid:1 minut

Herning-triatleten Lars Lomholt, der her fejrer en sejr i Helsingør, kan nu kalde sig verdensmester på Ironman-distancen. Han var hurtigst blandt næsten 2000 såkaldt agegroup-atleter. Foto: Privatfoto

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

TRIATLON Herningensiske Lars Lomholt er ny verdensmester på Ironman-distancen, der inkluderer 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer på cyklen og endelig et afsluttende maratonløb på 42,195 kilometer.

VM på den klassiske distance plejer at foregå på Hawaii, men i år skulle mændene til Nice i Sydfrankrig. Lars Lomholt stillede op i aldersklassen 35-39 år. Amatørerne er inddelt i en række aldersklasser fra 18 år og op til den ældste gruppe på 75-79 år.

Efter næsten ni timers hårdt arbejde endte herningenseren ikke bare med at vinde sin aldersklasse, men han var bedst af alle de næsten 2000 deltagere, der stillede op i de forskellige aldersgrupper. Lars Lomholts tid på 8 timer, 55 minutter og 26 sekunder ville hos de professionelle have rakt til en placering som nummer 25 - 55 minutter efter den franske vinder, Sam Laidlow.

Danske Magnus Ditlev hentede bronze, da han var i mål godt fem minutter efter verdensmesteren. Mathias Lyngsø Pedersen, der er født og opvokset i Ikast, blev nummer 17 i det professionelle tiden 8 timer, 40 minutter.

Indlæser debat