Fra Lokal Avisen: Postkasse klar til slag og sutter

Egentlig ville Carsten Reimer have været pædagog, men hans far mente, han skulle være håndværker. Nu gør »træmanden« en masse for børn

12. november 2020, 11.58

Birthe Luckmann er imponeret over Carsten Reimers arbejde. Hun håber, børn fra Timring Læringscenter kan være med, når postkassen bliver afsløret i Vildbjerg. Foto: Henrik Lind Jørgensen

TIMRING - Der er ingen små og nemme løsninger, når man bliver sat til at fremstille byens absolut største og - vil mange sikkert sige - vigtigste postkasse. Carsten Reimer har i flere uger været beskæftiget med den to meter høje krydsfiner-konstruktion, som er forberedt på både den behandling, som kåde eller beduggede unge og voksne kan finde på at give den, og de forventninger, børn og barnlige sjæle har til den.

Jeg ved jo godt, at der bliver puttet både flasker og tomme dåser ind ad brevsprækken, hvis den bliver lavet for stor. Derfor er sprækken ganske smal, og så har jeg boret ud, så der kan komme sutter ned i postkassen, siger Carsten Reimer.

Tager mod børn

Den 63-årige herningenser har boet på Møltrup Optagelseshjem siden 2009. 16. oktober helt nøjagtigt. Hans arbejde er i snedkeriet, men han »flyver rundt til forskellige opgaver«.

- Hver mandag kommer børnene fra Timring Læringscenters børnehave herop for at se til dyrene. Så er det mig, der viser dem rundt. Forleden var jeg lige ved at blive upopulær, for børnene troede, at de skulle være med til at bygge postkassen, siger Carsten Reimer, som fik gjort den fejlopfattelse god igen.

- Vi spiste madpakker her i værkstedet ved postkassen, siger han og viser et foto frem på sin telefon.

- Det er dejligt at kunne give børn nogle oplevelser, siger Carsten Reimer, som er udlært kleinsmed.

Ingen snavs på fingrene

Egentlig ville han helst have været pædagog.

- Jeg var ikke gammel nok til at komme ind på seminariet. Jeg manglede lige nogle måneder, så min far gik ud og fandt en læreplads til mig som kleinsmed. Men jeg har aldrig kunnet fordrage at få snavsede fingre, eller få olie på fingrene, så jeg har arbejdet med meget andet. Jeg har været montor ved Fona, da der var noget, som hed det, og jeg har arbejdet ved Hans Balle, så jeg har været med til at bygge flere af de trapper, der står i Herning Centret, siger Carsten Reimer.

Han skal også bruge en trappe for at bygge sin postkasse færdig. Han har skåret 96 riller i de krydsfinerplader, der danner buerne i toppen, og han har været ude at finde en lås med en rigtig nøgle fra et gammelt møbel. For når Birthe Luckmann fra Vildbjerg Handelsforening vil have en rigtig lås i postkassen, så får hun en rigtig lås i postkassen.

Carsten Reimer sagde uden tøven ja til opgaven, da Birthe Luckmann henvendte sig til Møltrup Optagelseshjem. Et øjeblik blev han lidt skuffet, da han fandt ud af, at Julemanden også har en postkasse et andet sted, og at den er syv meter høj. Vildbjergs udgave bliver »kun« to meter i højden, men den får garanteret den rigtige farve.

- Den bliver lakeret i rødt. Vi skal ikke have nogle blå Postnord-farver her, siger Carsten Reimer, som har hentet inspiration på nettet, men ellers er konstruktionen udtænkt i hans hoved.

- Til daglig laver jeg mange specielle opgaver her på snedkeriet. Det er mest sådan noget med at reparere møbler, der er gået i stykker i kampens hede, og så kom der lige sådan en postkasse ind, siger Carsten Reimer.

Tre søndage i december

Postkassen bliver sat op på Niels Mouritzens Plads i Vildbjerg 1. december, og de tre søndage op mod jul bliver den åbnet, så julemanden kan udtrække vinderen af ugens opgave og læse op fra børnenes ønskesedler. Sutterne bliver også samlet op, så der kan blive rejst et suttetræ.

Carsten Reimer skal nok nå at blive klar.

- Jeg har sørget for at være i god tid, da jeg i øjeblikket går til noget livsforlængende behandling i Skejby for leverkræft. Og det tager jo en dags tid, når jeg skal afsted til det, siger Carsten Reimer.

Birthe Luckmann fra Vildbjerg Handelsforening fortæller, at der hver uge bliver givet en opgave, som børn og voksne opfordres til at løse. Svaret skal afleveres i postkassen.

- Opgaverne kan løses ved at besøge handelsforeningens medlemmer og kigge i udstillingsvinduerne. Det giver også lidt ekstra motivation til at pynte vinduerne op, for der vil komme mange flere og kigge på dem, siger Birthe Luckmann.

Triumfbuen blev brændt

Hun garanterer Carsten Reimer, at hun nok skal sørge for god opbevaring af kæmpepostkassen uden for sæsonen. For nogle år siden fremstillede Carsten Reimer en kopi af Triumfbuen i Paris. Det var i anledning af et Møltrup-arrangement for Tour de France.

- Den var 3,75 meter høj, men den er røget i fyret her i år. Nogle syntes vist, den stod i vejen, siger han.

Carsten Reimer er ved at skære ud til brevsprækken. En del af konstruktionen bliver lavet med dobbelt-lag. Både for holdbarhedens skyld og for at værne mod regn. Foto: Henrik Lind Jørgensen