Nye skal tage roret i friluftsbad

De tre bestyrelsesmedlemmer i Bording Friluftsbad har taget deres tørn i mange år og ønsker ikke at fortsætte meget længere. Derfor skal der findes nye folk

Udgivet:17. juni 2022, 11.04

Læsetid:3 minutter

De tre personer, som udgør den nuværende bestyrelse i Bording Friluftsbad, har alle været med i en årrække og vil nu prioritere mere tid til job og familier. Derfor har de meddelt, at de alle tre går af ved udgangen af denne sæson. Så hvis byen stadig skal have et svømmebad, må nye kræfter træde til. Foto: Flemming Hansen

BORDING »Er der en fremtid for Bording Friluftsbad? - Det håber vi selvfølgelig der er. Men der skal nye folk til inden længe.«

Sådan skriver svømmebadets nuværende bestyrelse, Ole Nørbjerg, Hanne Lindberg og Pia Hald, i en fælles pressemeddelelse.

De to kvinder har været med i bestyrelsen siden 2011, og Ole Nørbjerg har været med i fire år.

Men hensyn til job og familier gør, at de nu hver især har lyst og behov for at prioritere anderledes.

»Vi har nydt fællesskabet og set mange vokse med opgaverne. Vi er lykkedes langt hen ad vejen - og været taknemmelige for opbakningen i lokalområdet. Men nu er det slut for os. Bording Friluftsbad længe leve,« skriver de i pressemeddelelsen.

Læs også
Frivilligt friluftsbad runder 50 år: Hjælp fra Ikast falder på et tørt sted
Abonnement

Behov for ny energi

Den afgående bestyrelse understreger, at nye kræfter vil overtage et veldrevet og populært friluftsbad.

»Vi har ikke været udfordret på økonomien i forhold til de kommunale tilskud, og vi synes selv, at vi har disponeret klogt og sikkert i forhold til driften og de vedligeholdelsesmæssige udfordringer, der er på et 50 år gammelt bad. Så det er ikke »en synkende skude«, vi forlader, men et bad, hvor der er behov for nye kræfter og mere energi, end vi har,« lyder det fra de tre bestyrelsesmedlemmer.

Kører med overskud

Bording Friluftsbad er en selvejende institution med cvr-nummer og har en bestyrelse, hvortil der ikke er valg - men udpegelse og dermed er det en lidt anderledes konstellation end en forening.

»Vi er en arbejdende bestyrelse med en del opgaver, som gennem årene både har ændret og omfordelt sig flere gange. Lige nu er vi tre personer, og det er faktisk for få i forhold til opgaverne, men også i forhold til vedtægterne,« lyder det videre i pressemeddelelsen.

Friluftsbadet har godkendelser i orden fra kommune, brand og redning og politi, og økonomien fejler heller ikke noget.

»Vi har overskud, hvilket også er nødvendigt, da vi ikke kan låne penge til for eksempel udgifter til tag, bassiner eller maskiner og derfor selv ville skulle finde penge til de udgifter. Med de stigende energiudgifter og betaling for assistance når vi nok et rundt nul i år,« forudser bestyrelsen.

Antallet af spontane badegæster kan naturligvis variere efter det danske sommervejr, men der er også faste kunder og lejere som svømmeklub, cykelklub og en kosmetolog.

Det er med til at sikre, at dele af bygningen bliver brugt året rundt og derfor har lidt varme på.

Kan hjælpe med overgang

Den nuværende bestyrelse ser det som en fornem opgave at give friluftsbadet godt videre.

»Derfor vil vi gerne, at de nye kommer med nu og gerne har de sidste måneder af sæsonen med sammen med os, og vi hjælper også gerne med opstart i 2023, hvis dette ønskes. Vi er åbne for dialog, men kan også »forlade skuden«, hvis dette ønskes. Vi har valgt vores visioner og måder - og været tro mod konceptet langt hen ad vejen. Der findes garanteret andre måder at drive bad på end vores, så det giver vi plads til,« lover de tre afgående bestyrelsesmedlemmer.

Indlæser debat