FCM’s nye stjerne efter debut: Et stykke vej til topformen

- Jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan for alvor, siger brasilianske Marrony, der værdsætter pokalsejren og sin første kamp for »ulvene«

23. september 2021, 00.18

Marrony (t.h.) fik en stille debut i FCM-trøjen, men klubbens nye brasilianske stjerne - der har været ude med en knæskade - forventer selv at kunne bidrage endnu mere inden for kort tid. Foto: Martin Ballund

FODBOLD De fleste af de omkring 500 fremmødte FCM-tilhængere, der fulgte onsdagens pokalkamp mellem Kjellerup og FC Midtjylland fra sidelinjen på XL Byg Arena, havde et ekstra øje på »ulvenes« nye stjerne, brasilianske Marrony.

Efter otte kampe på tribunen var der - endelig - debut til den 22-årige angriber, som i august blev købt for 33,75 millioner i Club Atlético Mineiro i hjemlandet. En knæskade har holdt rekordindkøbet ude. Lige indtil i går, hvor det blev til 55 minutter i 5-0-sejren i Kjellerup.

- Jeg har savnet at spille fodbold, så jeg er rigtigt glad for at have fået debut og være på banen. Det er vigtigt for mig, men jeg er mest glad for sejren, fortæller en afslappet Marrony, der bærer det fulde navn Marrony da Silva Liberato.

Klar til at hjælpe holdet

Interviewet med Herning Folkeblad og FC Midtjyllands presseafdeling foregår kort efter slutfløjtet. Og med en anden brasiliansk FCM-stjerne, midtbaneprofilen Evander Ferreira, som tolk. Fra portugisisk til engelsk. Men selvom Marrony endnu kun mestrer sit modersprog, er engagementet, ydmygheden og motivationen for sit nye fodboldeventyr ikke til at tage fejl af.

- Jeg er meget glad for den nye udfordring i min karriere her i Midtjylland. Det er en drøm, som er gået i opfyldelse, og den skal jeg ud at realisere nu ved at arbejde hårdt, fastslår den sydamerikanske frontløber.

I små glimt så de fremmødte FCM-fans i Kjellerup prøver på Marronys spidskompetencer - heriblandt angriberens hurtighed og teknik. I begyndelsen af første halvleg missede nyindkøbet en stor chance, men selv var han tilfreds med sin debut.

- Det gik okay, og jeg følte mig fint tilpas. Selvfølgelig er der stadig et stykke vej til topformen, men kamptræning er den bedste vej mod det, påpeger Marrony med et skævt smil.

Selvom skader og genoptræning - indtil i går - har forhindret ham i at deltage i kampe for FC Midtjylland, ser brasilianeren sin debut som det første skridt frem mod et succesfuldt ophold i Danmark.

- Det er altid hårdt at være på sidelinjen, især når man kommer til en ny klub og et nyt land, men jeg vidste på forhånd, at det ville tage et stykke tid at ramme topformen og tilpasse mig de nye omgivelser. Nu er jeg klar til at hjælpe holdet til succes, og jeg satser på, at jeg for alvor kan vise, hvad jeg kan indenfor få kampe, siger Marrony til Folkebladet og FC Midtjyllands medieafdeling.

Indlæser debat...