Universitet og Ikast-Brande indgår samarbejde

Ikast-Brande Kommune underskriver samarbejdsaftale med Aarhus Universitet

Udgivet:11. august 2022, 11.32

Læsetid:2 minutter

Brian Bech Nielsen, rektor ved Aarhus Universitet ses her sammen med borgmester Ib Lauritsen ved underskrivelsen af samarbejdsaftalen mellem universitetet og Ikast-Brande Kommune. Foto: Pr-foto

IKAST-BRANDE Aarhus Universitet og Ikast-Brande Kommune har for første gang indgået en formel samarbejdsaftale.

Det er henholdsvis Ikast-Brandes borgmester Ib Lauritsen (V) og rektor på Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen, der står som underskrivere på aftalen, som vil styrke indsatsen inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima & bæredygtighed samt socialøkonomi.

Rammeaftalen indebærer i første omgang, at Ikast-Brande Kommune og Aarhus Universitet nu formaliserer et i forvejen frugtbart partnerskab. Ikast-Brande Kommune har allerede er godt samarbejde med Aarhus Universitets Institut for Forretningsudvikling og Teknologi og forskellige ingeniøruddannelser (AU Herning), som har adresse i Birk.

Job, klima og miljø

- Vi har i forvejen et rigtigt godt projekt, hvor vi hjælper unge studerende fra AU Herning ud i virksomhederne, enten mens de studerer eller som dimittender. Det samarbejde vil vi gerne udvide til også at omfatte de studerende fra AU for at sikre områdets virksomheder den helt rigtige arbejdskraft. Kvalificeret arbejdskraft er et helt afgørende konkurrenceparameter for vores virksomheder både nu og i årene fremover, og samarbejdet her kan være med til at sikre den arbejdskraft, fortæller Ib Lauritsen i en pressemeddelelse.

- Også klima og bæredygtighed er vigtige parametre for vores virksomheder. Desuden har vi meget fokus på at få udsatte borgere i job og vil her meget gerne have noget følgeforskning fra AU, så vi kan blive klogere på, hvad der virker, uddyber Ib Lauritsen.

En ambitiøs kommune

Hos Aarhus Universitet ser man frem til at få et formaliseret samarbejde med den midtjyske kommune, forklarer rektor Brian Bech Nielsen.

- Aarhus Universitet skal være en relevant samarbejdspartner for alle kommuner i regionen. Her er Ikast-Brande interessant, fordi kommunen har betydelige ambitioner inden for rekruttering af højtuddannet arbejdskraft og social-økonomiske indsatser. Til den første del kan Aarhus Universitet bidrage med, at vores studerende allerede under studiet får kontakt til midtjyske virksomheder for at give dem netværk og forbedrede job- og karrieremuligheder. Til kommunens sociale indsatser kan universitetet tilføre viden, eller der kunne være forskningsprojekter, som kan komme begge parter til gavn, siger rektor.

Samarbejdsaftalen gælder til 2025 og ledes af en styregruppe med repræsenterer fra universitetet og Ikast-Brande Kommune.

Indlæser debat

Mest læste

Ikast-Brande Kommune

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere