Standpunkt: Folkebladet hylder mødrene

Udgivet:03. maj 2023, 13.00

Læsetid:3 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør

1 måned siden

Søndag i næste uge er det allerede den anden søndag i maj.

Dermed er det også mors dag. Dagen, hvor mødre, svigermødre, bedstemødre, oldemødre, papmødre, bonusmødre, reservemødre, ja, mødre af enhver slags hyldes. Ofte med gaver, blomster, oplevelser eller forkælelse - og med søde hilsener og kærlighed. Som en særlig påskønnelse af, hvor dejlige, uundværlige og vigtige, de er.

Det er en rigtig fin tradition, synes jeg. Mødre er vigtige hver dag året rundt. Men det er godt med sådan en dag, der er dedikeret særlig opmærksomhed til mødrene.

Og det er altså en myte, at mors dag er opfundet af blomsterhandlerne. De har såmænd bare i tidens løb været smarte og kunnet se, at her var en ekstra god anledning til at sælge blomster.

Mors dag stammer ifølge Nationalmuseet oprindeligt fra USA, hvor dagen siden 1914 har været helligdag og officiel flagdag.

Den blev første gang markeret i 1908 som en kirkelig højtidelighed til ære for »moderens gerning for sin familie« og afspejlede samtidig stifteren Miss Anna Jarvis’ ønske om at mindes sin egen mor.

Skikken med en særlig dag for mødre bredte sig i og uden for USA. I Danmark blev den første mors dag markeret søndag 12. maj 1929 ved en blomsterudstilling i Forum i København. Siden er dagen blevet holdt hvert år den anden søndag i maj.

Sådan er det også i år, hvor datoen er 14. maj. For at hylde mødre af enhver slags har vi på Herning Folkeblad besluttet at gøre ekstra meget ud af mors dag i næste uge. Både i form af en artikelserie og en kåring af en helt særlig mor.

På redaktionen arbejder journaliser og fotografer i øjeblikket på højtryk med en større artikelserie til dagene op til mors dag.

Torsdag 11., fredag 12. og lørdag 13. maj kan du lige her i avisen og på vores website læse artikler om mors dag og om mødre af enhver slags. Blandt andet om bonusmoren, om at miste sin mor, om mors betydning, om den hjemmegående mor, om mors dags gaver, om en mødregruppe på 26. år, om englemoren, som er blevet bonusfarmor - og mange andre interessante, søde, sjove, rørende, berigende og måske overraskende interviews og mor-artikler fra hele vores lokalområde.

Den serie kan du altså godt glæde dig til.

Redaktionen arbejder i øjeblikket også på en hyldest, hvor vi vil overrække en buket blomster til en lokal mor, som fortjener lidt ekstra påskønnelse.

Som du kan læse mere om på side 14 i dagens Herning Folkeblad og på herningfolkeblad.dk opfordrer vi læserne til at indstille mødre, som er noget særligt eller som lige præcis i år har gjort noget helt mor-fantastisk og fortjener hyldest og opmærksomhed.

Læs også
Vind en buket blomster til mors dag: Kender du en mor, der fortjener lidt ekstra påskønnelse? Vind en buket blomster til mors dag: Kender du en mor, der fortjener lidt ekstra påskønnelse?
Læs også
Vind en buket blomster til mors dag: Kender du en mor, der fortjener lidt ekstra påskønnelse?

Her kommer du måske ind i billedet? Har du verdens bedste mor? Eller fortjener lige præcis din mor, dine børns mor, din svigermor eller en anden mor, du kender, et ekstra skulderklap og påskønnelse?

Send os en mail med dit forslag, dit telefonnummer og nogle ord om mor - til herning@herningfolkeblad.dk senest på mandag 8. maj.

Blandt de indstillede udvælger redaktionen én, tager ud til den helt særlige mor med blomster og blok og fortæller efterfølgende historien i Folkebladet.

Så skynd dig til tastaturet og send ind. Vi glæder os til at læse om de mange skønne mødre derude.

Har du et tip?

Har du et tip til en god historie, så kan du altid kontakte redaktionen på mailen herning@herningfolkeblad.dk

Indlæser debat