Klasseforskel efter pausen: Ikast-kvinder sejrede sikkert

Ikast Håndbold har stadig maksimumpoint på hjemmebane i Kvindeligaen efter en suveræn sejr over Horsens, der blev sat til vægs efter pausen

Udgivet:08. februar 2023, 20.09

Læsetid:2 minutter

Cheftræner Kasper Christensen og hans spillere kunne igen juble over en sejr i IBF Arena - præcis som i alle øvrige ligakampe i Ikast i denne sæson. Kun en pokalkamp mod Odense er endt med et hjemmenederlag i denne sæson. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

HÅNDBOLD Sæsonens niende hjemmekamp gav sæsonens niende hjemmesejr for Ikast Håndbold i den danske Kvindeliga.

De gulblusede midtjyder satte styrkeforholdet eftertrykkeligt på plads efter pausen, da Horsens Håndbold Elite onsdag aften blev besejret med 32-20 foran 1240 tilskuere i IBF Arena.

Gæsterne fra Horsens fulgte nogenlunde med i første halvleg, hvor Ikast-spillerne dog også brændte flere store chancer og dermed forspildte muligheden for at trække fra.

Midtjyderne førte 7-3 efter en god åbning på opgøret, men værterne ramte en målløs fase på 10 minutter, og så fik Horsens næsten kontakt. Ved pausen stod der derfor blot 12-11 til Ikast, selv om værterne spille- og tempomæssigt forekom at have mere i posen end gæsterne.

Men ikastboerne fandt i den grad rytmen efter pausen, og som kampen skred frem, betalte Horsens også prisen for sit smalle holdkort. Gæsterne er ramt af skader til profiler som Nina Dano og Laura Damgaard og graviditeter til Frederikke Gulmark og Majbritt Toft Hansen, og de mødte op med blot 12 spillere.

Læs også
<span>Ikast-topscorer efter ny hjemmesejr:</span> Vi kan gå ubesejret igennem her i hallen <span>Ikast-topscorer efter ny hjemmesejr:</span> Vi kan gå ubesejret igennem her i hallen
Læs også:
Ikast-topscorer efter ny hjemmesejr: Vi kan gå ubesejret igennem her i hallen

Ingen spænding efter pausen

Ikast drønede af sted til 19-13 efter 10 minutter af anden halvleg. Dér var opgøret reelt knækket én gang og for alle.

Træner Kasper Christensen fik lejlighed til at bringe samtlige 16 spillere i aktion, og 11 af de 14 markspillere kom også på måltavlen. Ingvild Bakkerud scorede flest for Ikast. Venstrebacken nettede seks gange i storsejren over Horsens.

I tabellen er Ikast stadig på tredjepladsen ét point bag Team Esbjerg, der dog har spillet en kamp flere end midtjyderne. De to hold mangler stadig et indbyrdes opgør i Esbjerg om to en halv uge.

Næste opgave for Ikast-kvinderne er dog i europæisk regi. På søndag spiller Kasper Christensens tropper på udebane mod franske Neptunes de Nantes, der trænes af Helle Thomsen, i EHF European League. Der kan Ikast cementere førstepladsen i puljen - det kræver blot, at holdet ikke taber med 10 mål eller derover.

Læs også
<span>Line Uno om klubskifte:</span> Jeg har ikke fået den spilletid, jeg ønskede i Ikast <span>Line Uno om klubskifte:</span> Jeg har ikke fået den spilletid, jeg ønskede i Ikast
Læs også:
Line Uno om klubskifte: Jeg har ikke fået den spilletid, jeg ønskede i Ikast

Indlæser debat