Byggegrunde ved Fuglsang Sø

23. marts 2020, 16.14

Bruno Hansen. Foto: PR-foto

BOLIGOMRÅDE I sidste uge skrev jeg om den nye lysregulering ved Fuglsang Sø. Når lysreguleringen netop der bliver mere og mere påkrævet, skyldes det blandt andet, at der er gang i boligbyggeriet ved søen, og der forventes en stor byggeaktivitet de kommende år.

Herning Kommune vil i løbet af 2020 færdiggøre den cirka 355 meter lange Søfront ved Fuglsang Sø med molehoved (granitkant), asfaltsti langs vandet, træer, belysning samt grussti langs boligerne. Færdiggørelsen starter her i marts måned og forventes færdig i oktober i år. Vi færdiggør ligeledes Jordbærmarken med anlæggelse af veje med videre. Vi har i Herning kommune afsat i alt 6,7 millioner kroner til færdiggørelse af de to områder ved søen. Herefter resterer færdiggørelse af det syd-vestligste hjørne af søområdet, hvor fem stier skal samles i et mødested. Dette forventes udført i 2021.

Jordbærmarken er blevet solgt, og køber er godt i gang med at bygge mange nye boliger med den gode beliggenhed tæt ved Fuglsang Sø.

Søfronten, forventer vi ligeledes, vil blive præget af byggeaktivitet de kommende år. Vi har solgt én af de fem byggegrunde ved Søfronten, hvilket er den fem-etagers store bygning med 54 lejligheder tættest på Søtorvet. Vi har fire tilsvarende storparceller syd for den eksisterende bygning, hvor der kan bygges i højden med velbeliggende lejligheder helt ud til søen. Færdiggørelsen af Søfronten er for at fremme salget af de fire storparceller. Vi oplever i Herning Kommune i øjeblikket en stigende efterspørgsel efter disse storparceller. Vi ser frem til at få nogle attraktive byggeprojekter i gang ved Søfronten.

Fuglsang Holm har der ligeledes været en stigende interesse for. Senest har en projektudvikler haft en købsoption på grunden frem til 31. december 2019 med udvikling af flotte dobbelthuse helt ud til sø kanten.

Fuglsangsø Plejecenter vil blive udvidet de kommende år med flere plejeboliger jævnfør kommunes nye plejeboligplan. Vi tror, at Fuglsang Sø vil udvikle sig til et meget større boligområde med en høj byggeaktivitet over de kommende år.

Læs også
Fuglsang Sø får lysregulering