Standpunkt: Afslørende S-mail og ministermøde

27. februar 2020, 07.35

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Der må være en pressemedarbejder i Socialdemokratiet, som har meget røde ører i de her dage. Et er at sende en mail forkert. Det har de fleste vist prøvet. Men at komme til at sende en intern mail med blandt andet afslørende oplysninger om angrebsplaner mod Venstre til en journalist på Jyllands-Posten. Pyha for en kæmpebrøler.

Jeg forestiller mig, at avisens Christiansborg-journalist, Mie Louise Raatz, må have spærret øjnene op til tekop-størrelse, da det gik op for hende, hvad der var tikket ind i mailboksen. Antageligt ved en simpel fejl.

For offentligheden er sådan en afsløring af spin og metoder i dansk politik både vigtig og desillusionerende viden.

Vi får et sandt billede af, hvad der foregår politisk, når tv-kameraerne og journalisternes diktafoner er slukket. Men den slags metoder kan svække vores tillid og bekræfte mange vælgeres opfattelse af, at politik er et beskidt spil, hvor det mere handler om at skade hinanden end skaffe politiske resultater og løsninger for borgerne.

Venstre er med god grund ude med riven efter Socialdemokratiet i den her forbindelse og synes, det er hyklerisk, når S beskylder oppositionen for fnidder i forhandlingerne om udligningsreformen, samtidig med at partiet bag kulisserne laver køreplan for V-angreb og selv praktiserer fnidder-fnadder.

Det kan jeg kun være enig i.

Men Venstre vrider da også efterfølgende al brugbar saft ud af fadæsen, og reaktionen stikker lidt hysterisk af, synes jeg. Når alt kommer til alt, har Venstre vist ikke ret meget at lade andre partier høre, hvad angår spin og politiske angreb.

Jeg synes, politisk kommentator og tidligere pressechef i Venstre, Søs Marie Serup, rammer V-reaktionen lige på sømmet:

»Det er lidt som at se Neymar trille 28 gange på banen. Der er simpelthen gået Neymar i den,« sagde hun forleden til Berlingske med henvisning til fodboldstjernen, som ofte er blevet beskyldt for voldsomt at overdrive de tacklinger, han bliver ramt af.

I den offentliggjorte S-mail kan man også læse et punkt om, at der skal arrangeres læsermøder med ministre rundt på lokale eller regionale medier i deres valgkredse.

I den forbindelse er Herning Folkeblad nævnt. Som et medie, hvor S forestiller sig, at der kunne holdes et møde med lokalvalgte Mogens Jensen - minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Det er ganske korrekt, at vi i øjeblikket er i gang med at planlægge sådan et møde sammen med de lokale socialdemokrater. Det fortsætter vi ufortrødent med. Uagtet at det er nævnt i den famøse mail og sikkert planlagt som en del af en større charmeoffensiv.

Herning Folkeblad har tradition for at bringe lokale borgere og politikere sammen ved møder i mediehuset.

Det gør vi under valgkampe med lokale folketings- eller byrådskandidater, og det gør vi mellem valgkampe. Fordi vi synes, det er vigtigt, at vælgerne møder politikerne direkte.

Vi har også før arrangeret læsermøder med ministre - blandt andre Venstres Kristian Jensen, da han var finansminister, og radikale Martin Lidegaard, da han var udenrigsminister.

Så det gør vi gerne igen. Med Mogens Jensen (S), hvor han skal fortælle om politik og ministeropgaver.

Det bliver mandag 16. marts, og det skal vi nok bringe mere om op til arrangementet her i din avis.

Læs også
Standpunkt: Højhuse skaber naturligvis altid debat
Læs også
Standpunkt: Hvor der er vilje, burde der også være en cykelsti
Læs også
Standpunkt: Stop vanvidsfarten eller ryk i fængsel