Fra Lokalavisen: Vindkraften havde det bedste år

Den tidligere skole er blevet til et eftertragtet fest- og aktivitetssted

17. februar 2020, 09.19

Vind Skole blev overdraget til en forening, da Herning Kommune lukkede den. Det blev til Vindkraften. Foto: Jonas Møller

VIND Der er medvind for den tidligere skole i Vind, som blev overdraget fra kommune til en forening i 2012. Vindkraften, som stedet hedder, har fået fart under vingerne.

- Det går overraskende godt. Da vi overtog stedet, skulle vi finde ud af, om det kunne briste eller bære, og 2019 er det år, hvor vi har haft flest udlejninger, siger Anders Gammelvind, der er kasserer i Vindkraften.

30 weekender var lejet ud, og eftersom det er familiefester og lejre for foreninger, der trækker udlejningen, er det hovedparten af de »almindelige« weekender, hvor der er liv i stedet.

- Vores gode udlejning skyldes en kombination af de faste, som har brugt os i flere år, og så nye, der har hørt, det er et godt sted at komme. Vi har nogle faciliteter, folk sætter pris på, siger Anders Gammelvind.

- Hvis man skal holde en stor fætter-kusine-fest, så er vores sted et godt alternativ til et stort sommerhus, fordi vi har nogle bedre køkkenfaciliteter, siger Anders Gammelvind.

Ud over fine udeområder og en skolegymnastiksal, er det et stort køkken, hvor der kan laves mad til mange mennesker.

- Vi har plads til 44 overnattende, men der kan være 70 i spisesalen, siger kassereren.

Den seneste investering er netop foretaget i spisesalen, hvor der er kommet en projektor og højttaler op, så der nu kan kastes ting op på et stort lærred og lyd ud i rummet.

- Det har kunnet lade sig gøre takket være en pulje fra Jysk Energi, vi fik penge fra, siger Anders Gammelvind.

På ønskelisten står en personlift, som kan transportere kørestolsbrugere eller andre bevægelseshæmmede mellem de tre etager, Vindkraften breder sig over.

- Ønsket om en personlift skyldes, at vi gerne vil være imødekommende over for de få, der kunne have brug for sådan en, når de besøger os. Vi vil aldrig blive et sted for mange, der har et handicap, men det kan være noget, som gør os interessant for grupper, der ellers ikke ville vælge os, siger Anders Gammelvind.

Der skal nedsættes en arbejdsgruppe, som kan arbejde med det projekt og få søgt nogle penge.

- I runde tal koster det 150.000 kroner, og med det relativt lille overskud på 10.000-20.000 kroner, vi laver hvert år, kan vi ikke opbygge en formue til det formål, siger Anders Gammelvind.