Vores opførsel i trafikken: Hvis folk dog bare ikke skulle nå så meget

Trafikken kan være en slagmark, når vi skal fra A til B. Herning Folkeblad har sat to kørelærere stævne for at høre om vores vaner

30. april 2019, 11.01

?Illustration: Adobe Stocks

Ikast Det er formiddag i privaten hos kørelærerparret Jeanett Orbé og Lars Funder. Sammen har de køreskolerne Unik og Ikast Køreskole.

Jeanett Orbé og Lars Funder bruger begge time efter time hver eneste dag på de lokale veje.

Vi har besøgt de to kørelærere til en snak om trafikvaner og om vores opførsel i trafikken. For hvordan gør vi egentlig her? Kører vi eksemplarisk, kører vi hasarderet, eller kører vi bare normalt?

Jeanett Orbé rynker lidt på næsen, smiler og siger ærligt:

- Generelt synes jeg, at trafikken glider rimeligt i vores område, men ligesom med alt andet så er der også idioter i trafikken, som ødelægger det for andre, fortæller Jeanett Orbé.

Kørelærerparret kan i disse uger opleves på TV 2 Zulu i programmet »Kørelærerne«. Her ses det, at de med et højt humør til hver eneste køretime lærer unge midtjyder at køre bil. For pjat, humor og godt humør er ifølge parret vigtigt i trafikken.

- Det hjælper også en til at slappe af, og man er mere rolig. Netop det at være rolig er meget vigtigt i trafikken, som er et af de områder, hvor vi tydeligt ser, at vi lever i en mere og mere fortravlet hverdag, lyder det fra Jeanett Orbé, som bliver suppleret af sin mand:

- Folk har inden, de har sat sig ind i deres bil, afsat et tidsrum fra de kører, til de skal være nået frem. Når der sker forsinkelser eller uventede ting, så bliver folk pressede, og vi oplever, at folk særligt i myldretiden opfører sig egoistisk, fortæller Lars Funder.

- Og så er det, at det kan blive fatalt, tilføjer han.

Den livsfarlige travlhed...