220 brydere kæmper i Herning

Brydere fra seks nationer dyster ved årets Venne Cup i Sportscenter Herning

15. november 2019, 11.17

Den årlige Venne Cup, arrangeret af Herning Brydeklub, er en fast tradition i Danmarks brydemiljø. Foto: Flemming Hansen

BRYDNING 220 brydere fra Tyskland, Norge, Holland, Polen, Belgien og Danmark går lørdag på madrassen ved Herning Brydeklubs årlige internationale brydestævne, der officielt hedder »Venne Cup af 1982«.

Venne Cup har fået sit navn efter Brydeklubbens Venner, som i 1982 etablerede turneringen.

Årets stævne vil med de 220 deltagere være landets største brydeturnering - præcis som i fjor.

Herning Brydeklub stiller selv op med 20 brydere.

Der bliver kæmpet i tre kategorier: Ungdom (op til 20 år), drenge (op til 14 år) og puslinge (op til 10 år).

I ungdomsklassen har Herning Brydeklub blandt andre Turpal Bisultanov til start. Den 18-årige bryder vandt sidste år bronze ved ungdoms-VM og har slået sig fast som et af nordens største brydetalenter.

Efter en flot sæsonstart vil også Benjamin Eggertsen have gode muligheder for at tage en medalje.

I drengeklassen har Herning adskillige medaljehåb. Blandt andre Viktor Dahl, Mikkel Lodahl, Stamatis Vorrias og Rasambek Bisultanov.

Hos puslingene stiller Herning med en del nye og mindre øvede brydere, men med store talenter iblandt, hvorfor der er gode forhåbninger til medaljehøsten i puslinge-kategorien. De største chancer spås til Stas Zoltowski og Chingizkhan Amerkhanov.

Præmieoverrækkelsen står Hernings og Danmarks to største, aktive brydenavne for. Europamesteren Rajbek Bisultanov og den kommende OL-deltager Fredrik Bjerrehuus overrækker præmierne til de mange vindere ved Venne Cup.