Rodet pligtsejr: HIH nedlagde lokalrivalerne

Herning-Ikast sløsede, men vandt 30-24 over bundholdet TTH Holstebro

9. oktober 2019, 22.14

Sarah Iversen (t.v.) og kollegerne fra Herning-Ikast Håndbold indledte skidt, men vandt ude over TTH Holstebro. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Inden aftenens opgør mellem TTH Holstebro og Herning-Ikast Håndbold var der 9 point og 12 placeringer i tabellen til forskel på lokalrivalerne.

Men mødet mellem top og bund i Gråkjær Arena i Holstebro blev alligevel mere jævnbyrdigt end først antaget.

Som ventet hentede formstærke HIH de to point, men flere sløsede og fejlfyldte perioder fra gæsterne betød, at storfavoritterne måtte kæmpe hårdt og længe for at sikre sejren på 30-24 - efter en pauseføring på 14-11 til Herning-Ikast.

Udeholdet er midt i et tæt kampprogram med fem kampe på blot 12 dage. Af samme grund valgte cheftræner Mathias Madsen fra første minut at give pause til flere etablerede navne. Og spilletid til talenter som Michala Møller og Naja Nissen Kristensen.

Men Herning-Ikast-holdet indledte skidt og var bagud 2-6 efter 12 minutter. Det var særligt et offensivt TTH-forsvar, der stressede sidste sæsons DM-sølvvindere. Kun en stribe store redninger fra keeper Sabine Englert var med til at holde snor i bundholdet.

Efter en timeout sendte HIH’erne bomberbacken Jeanett Kristiansen og playmaker Helene Fauske på gulvet. Det stabliserede den sløve offensiv, men Holstebro fulgte med til 8-8, inden vicemestrene trak fra med tre mål.

Herning-Ikasts udfordringer var dog ikke forsvundet. TTH reducerede til 13-14, men da gæsterne øgede tempoet og fysikken, lignede det afgørelsen, da Naja Nissen Kristensen nettede til 19-14.

Og HIH’ernes fejlkvote fortsatte. Med tre scoringer fra de tidligere FC Midtjylland-talenter Emilie Bastrup Bertelsen og Laura Jensen fik Holstebro-enheden kontakt ved 19-20 og senere 21-21.

Topholdet fra Herning-Ikast-området viste dog rutine og ro i slutfasen, hvor fire mål på stribe - blandt andre fra ottemålsskytten Jeanett Kristiansen - punkterede spændingen. Derefter var resten en formalitet.

På trods af derbysejren var der efter matchen i Holstebro bekymrede miner i HIH-lejren. Således måtte Helene Fauske hjælpes fra banen efter en voldsom tackling fra hjemmeholdets Caroline Svarre.

Herning-Ikasts næste opgave er tirsdag 15. oktober, hvor Aarhus United besøger IBF Arena i Ikast.