Genialt tænkt

29. juni 2020, 11.46

Foto: Adobe Stock Photo

FORÆLDREBETALING Nu har byrådet så endegyldigt besluttet, at børnefamilierne ikke får pengene retur for at beholde børnene hjemme fra institutionerne under covid19-krisen. Så er det sådan, det er.

Men på sidste byrådsmøde fremkom der dog nogle interessante betragtninger, som det nok er værd at hæfte sig ved. Der foretages en sammenligning mellem kompensation for forældrebetaling og brug af biblioteket og svømmehallen. Det er hér, det begynder at blive spændende.

På biblioteket kan man tilbringe hele dage med at læse aviser, boligmagasiner, låne bøger og sågar musik uden at skulle til pungen. Brug af biblioteket betales solidarisk af alle skatteborgere i kommunen, uanset om man bruger det eller ej.

I svømmehallen kan alle komme, men det koster selvfølgelig noget at benytte dens faciliteter. Det vil sige, at man betaler for den ydelse, som man ønsker at gøre brug af. Så når svømmehallen er lukket - som den jo var under covid19- er der heller ingen brugerbetaling.

Og, det er lige præcis det, som SF-Herning ønskede - at børnefamilierne kun betalte for den tid, som børnene tilbragte i SFO/institutionerne under covid19.