Ikast Østre Skole knækker cancer igen

I forbindelse med Knæk Cancer ugen samler Ikast Østre Skole ind til det gode formål

23. oktober 2020, 13.30

Nogle af elevernes mobilcovere danner her den efterhånden velkendte cancer-blomst.

IKAST Igen i år samler Ikast Østre Skole penge ind til Kræftens bekæmpelse i forbindelse med den landsdækkende Knæk Cancer-uge.

Sidste år samlede Ikast Østre Skole over tusindvis af kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Her havde man inden den velgørende uge 43 tegnet et indsamlingsbarometer på et A3-ark, som hurtigt måtte forlænges med flere tusinde kroner, da pengene væltede ind.

Hele sidste uge producerede og solgte børnene nemlig nipsting, perleplader, øreringe og andre kreative varer til fordel for Knæk Cancer.

Håbet var omkring 3000 kroner i første omgang, men allerede inden weekenden nåede børnene op på over 10.000 kroner.

Det medførte, at skolen blev fremhævet i TV 2’s årlige indsamlingsshow, hvor SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, fremhævede skolen for det imponerende resultat.

Hashtag Knæk Cancer

Skoleleder Hanne Højer fortæller, at blandt andre 7. årgang i denne uge har samlet penge ind, men på en lidt anden måde.

- Det primære fokus var at lave blomsten, der skal hashtagges på Instagram, og så giver et boost (betaling for at opslaget når længere ud red.) 20 kroner per billede til Knæk Cancer, lyder det fra skolelederen.

Her på siden ses nogle af elevernes kreative ideer.

Eleverne har foruden skoene her også lavet mange andre ting.
Det ligger endnu ikke fast, hvor mange penge eleverne har samlet ind. Foto: Privatfoto