Seje ulveunger: Gik 20 kilometer

Der er igen aktivitet hos KFUM-spejderne, men der bliver ingen sankthansfejring i Vildbjerg

18. juni 2020, 11.11

KFUM-spejderne i Vildbjerg/Timring har børn fra 0. til 9. klasse. Forleden var de yngste på ikke mindre end 20 kilometers gåtur fra Nøvling til Lind. Foto: Privatfoto

VILDBJERG/TIMRING De grønne KFUM-spejdere i Vildbjerg/Timring har også haft et noget anderledes forår, da der hverken har været fælleslejr eller ugentlige møder - men nu er der i bogstavelig forstand kommet gang i aktiviteterne igen.

Forleden gik ulvene 20 kilometer fra Nøvling Kirke til Kiderishytten i Lind.

Der bliver dog ingen bevægelse i flammerne 23. juni om aftenen. KFUM-spejderne har aflyst den traditionelle bålfest ved Kalabasen, da det bliver for indviklet med alle de tilbageværende corona-restriktioner. Spejderne håber, at Vildbjergs befolkning er klar igen næste år, hvor bål, kaffebord og aktiviteter vender tilbage.

Sokker med råbåndsknob

Her under corona har det været muligt at tage hjemmespejdermærker. Her skulle spejderne eksempelvis binde råbåndsknob på en sok, lave mad over bål, morse deres navn med naturmaterialer og gøre to gode gerninger. Det var der 37 spejdere, der valgte at gøre.

Nu er mange spejdere i gang med at tage shelters-mærke, hvilket indebærer, at man hver måned i et år skal overnatte én nat i shelter.

De ældste seniorer - fra 7. til 9. klasse - har flyttet grænser på klatretårnet, spejderne (4.-6. klasse) har været på orienteringsløb i øsende regnvejr og skal lave en gallamiddag på bål og trangia, ulvene (2.-3. klasse) har snittet vandrestave og har som nævnt været på 20 kilometer vandretur, og de yngste - bæverne, som er 0. og 1. klasse - har lavet naturkunst.

Voksne, der har lyst til at hjælpe KFUM-spejderne som ledere, er i øvrigt velkomne.