Opdateret: Et-årig pige død efter ophold i gæstedagpleje

Midt- og Vestjyllands Politi undersøger tragisk sag om en lille pige, der døde natten til fredag efter ophold hos gæstedagplejer

Udgivet:29. november 2019, 16.28

Læsetid:1 minut

Et lille pige på blot et år døde natten til fredag på Skejby Sygehus i Aarhus efter at have været i gæstedagpleje, bekræfter Herning Kommune. Foto: Ritzau/Scandpix

Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk

HERNING En familie i Herning Kommune er op til weekenden blevet ramt af et tragisk dødsfald.

»Et barn, der torsdag var i gæstedagpleje (...), er i nat afgået ved døden på Skejby Sygehus«, skriver ledelsen af Herning Kommunes dagpleje i en mail, der er sendt til andre dagplejere og forældre i det berørte område.

Det er en blot ét-årig pige, som har mistet livet.

- Det er en dybt ulykkelig og tragisk sag. Vi har brugt dagen i dag (fredag, red.) på at få vendt hver en sten for at få afklaret, hvad der er sket i den tid, hvor barnet har været i vores varetægt, siger Jørn Thomsen, der er dagplejens øverste leder.

Han oplyser, at han ikke kan fortælle detaljer om sagen, men henviser til Midt- og Vestjyllands Politi.

»I sådanne sager undersøger politiet de nærmere omstændigheder. Vores fokus er lige nu at hjælpe med det, der er brug for i relation til dem, der er tættest på«, lyder beskeden i mailen fra kommunen.

Vagtleder Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der er tale om en kun ét-årig pige.

- Jeg kan bekræfte dødsfaldet og oplyse, at sagen bliver undersøgt af vores afdeling for Central Efterforskning. Jeg kan ikke siger mere på nuværende tidspunkt, fastslår vagtchefen.

Herning Folkeblad har spurgt, om der har været tale om en ulykke eller lignende, men det vil politiet lørdag formiddag endnu ikke udtale sig om.