Overlegen premieresejr til Herning-Ikast

HIH-kvinderne vandt komfortabelt med 30-16 over Ajax København

31. august 2019, 16.40

Sarah Iversen og Herning-Ikast Håndbold vandt som ventet søndagens premierekamp mod Ajax København. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Sidste sæsons DM-sølvvindere fra Herning-Ikast Håndbold fik en komfortabel begyndelse på den nye sæson i HTH Ligaen.

Lørdag eftermiddag vandt HIH-kvinderne sikkert med 30-16 over Ajax København, der foran 864 tilskuere i IBF Arena i Ikast var bagud med 8-15 ved pausen.

Hjemmeholdets nye cheftræner, Mathias Madsen, indledte med en velkendt start-syv’er, der prægede store dele af sidste sæson. Alligevel var der skrantende startproblemer for HIH’erne, der i det første kvarter kæmpede med at finde tempo, koncentration og rytme.

Gæsterne fra hovedstaden førte både 2-0, 3-1 og 4-3, inden favoritterne fik øget farten og kvaliteten, der - helt som forventet - var forskellen på de to hold.

Mathias Madsen tog en timeout efter fem minutter, men der var aldrig panik i vicemestrenes trup, hvor der blev skiftet hyppigt ud allerede i midten af første halvleg. På banen kom blandt andre hjemmebanedebutanterne Jeanett Kristiansen og Vilde Ingeborg Johansen, og de var med til at skabe mere struktur over spillet.

Særligt Kristiansen - lillesøster til den tidligere FCM-stjerne Veronica Kristiansen - viste med sin power, skudstyrke og spilforståelse, at hun kan blive en stor gevinst for sin nye klub.

Ajax står til gengæld foran endnu en krævende sæson i landets bedste række. Ved 9-8 løb københavnerne ind i en scoringspause på hele 17 minutter. I den samme periode scorede HIH-kvinderne hele 10 mål på stribe, og blot syv minutter inde i anden halvleg kunne Henriette Hansen øge føringen til 19-8.

Den 21-årige højrefløj - en af søndagens tre nye hos Herning-Ikast Håndbold - var klinisk i sine afslutninger, der resulterede i fire fine scoringer på lige så mange forsøg. Også keeper Jessica Ryde var i gear i premieren. Særligt i anden halvleg var svenskeren skarp med en samlet redningsprocent på 45.

I det hele taget kunne Mathias Madsen være ganske tilfreds med sin trup. Cheftræneren havde samtlige 13 markspillere i aktion mod Ajax, som blev sendt retur til København med et tungt nederlag på 14 kasser.

Dagens FCM-topscorere blev Jeanett Kristiansen og Tonje Løseth, der hver scorede fem gange.

Herning-Ikast Håndbolds næste kamp er tirsdag 3. september ude mod oprykkerne fra Horsens.