Landsholdet kommer til Herning: Afklaring om billetter må vente

7. oktober møder Danmark Færøerne på MCH Arena

3. juli 2020, 10.00

Martin Braithwaite og Lukas Lerager (t.h.) scorede målene, da Danmark besejrede Østrig på MCH Arena i efteråret 2018. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

FODBOLD Der venter et travlt og spændende efterår for herrelandsholdet, der udover seks Nations League-kampe også skal spille op mod to testkampe.

Og nu er den ene på plads. Færøerne gæster Danmark til en testkamp mod landsholdet, og kampen spilles på MCH Arena i Herning 7. oktober klokken 18.00.

Kampen var oprindeligt planlagt til at blive spillet samme sted 27. marts, men den plan satte corona-pandemien en brat stopper for.

Nu tyder alt altså på, at kampen kan gennemføres i oktober i stedet. Det vækker glæde hos borgmester i Herning, Lars Krarup.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde landsholdet velkommen tilbage til Herning. Efter en lang periode i foråret uden fodbold er jeg helt sikker på, at indbyggerne i Midtvestjylland er fuldstændig klar til at bakke op om hele Danmarks hold frem mod EM næste år, siger Lars Krarup i en pressemeddelselse.

- Landsholdet er ubesejret i de fire tidligere kampe, der er spillet i Herning, og jeg glæder mig til at være på stadion, når Kasper Hjulmand får sin »jyske debut« og sammen med landsholdsspillerne udbygger stimen til fem kampe, og til at byde både ham og spillerne velkommen til ikke bare Danmarks nok bedste fodboldbane, men også Danmarks måske bedste træningsbane, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

Træner hos Herning Fremad

Landsholdet samles i Herning før kampen og gennemfører flere træninger på den roste hybridbane ved Herning Fremad, som holdet også tidligere har benyttet sig af.

Efter kampen mod Færøerne rejser landsholdet til Island og dernæst England for at spille to Nations League-udekampe, så det er vigtigt med nogle gode træningspas i Herning, fortæller landstræner Kasper Hjulmand.

- Vi glæder os til at komme til Herning, hvor vi både skal møde et kompetent mandskab i Færøerne, men hvor vi også får mulighed for at træne rigtig godt på hybridbanen, som blev anlagt sidste år. Det skal sikre os et godt rygstød frem mod de vigtige kampe på udebane i Nations League, så vi ser meget frem til at blive samlet i Herning, siger landstræneren.

Billetsituationen omkring kampen i Herning - og Nations League-kampene i Telia Parken i øvrigt - er endnu ikke afklaret som følge af situationen med corona-virus. Så det er bare at krydse fingre for, at den aktuelle corona-situation til den tid vil tillade folk på lægterne.

Seneste landskamp i Herning for landsholdet var i oktober 2018, hvor modstanderen var Østrig i en testkamp. Ved den lejlighed scorede Martin Braithwaite og Lukas Lerager de to danske mål i 2-0-sejren.