Jens skiftede kokain ud med kunst: Maleriet giver en indre ro

Jens Andersen fik hele sit liv præsenteret, da han kom i behandling, men han fandt også ro til at male

13. februar 2019, 16.28

Jens Andersen har ikke et atelier - han har en garage. Eller bare værkstedet. Med elport og en sofa, hvor han kan slappe af. Det er dog mest behageligt at hvile sig der om sommeren, når han ikke skal tænke på de penge, varmeblæserne bruger energi for. Foto: Flemming Hansen

AULUM Det er et helvede at begynde i afvænning fra et misbrug, der har varet i mange år. Jens Andersen husker stadig 2. marts 2018 og de første dage derefter. Det var »nogle lortedage« for at sige det mildt.

- Det er noget af det værste, jeg har prøvet, da jeg kom på afrusning. Svedeture, rysteture - det hele flimrede; jeg var ved siden af mig selv. Det var meget hektisk. Jeg var en aggressiv lille satan, husker Jens Andersen med hudløs ærlighed om de første fem dage på Behandlingscenter Tjele.

- Jeg ville gerne hjem, men jeg anede ikke, hvor jeg var. Jeg vidste, jeg var langt ude på bøh­landet, tilføjer han med et smil.

Den første afrusning i Midtjylland blev fulgt op af tre måneders intensiv behandling nær Vejle.

- Jeg begyndte at tegne, mens jeg var i behandling, og jeg syntes faktisk, jeg var god til det. Jeg fandt en indre ro, husker Jens Andersen.

Afpillet løg...