Coronapas nej tak

31. marts 2021, 14.39

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

TEST Tilliden og friheden skal tilbage til danskerne.

Coronapas internt i Danmark er den største mistillidserklæring, man kan tænke sig over for danskerne, og hvad er den egentlige begrundelse for denne rigide restriktion?

De eneste ord, som falder mig ind, er kontrol og mistillid til danskernes evne til at tage vare på sig selv og andre. At beboerne i specifikke områder og befolkningsgrupper ikke kan indordne sig og udøve selvdisciplin for egen og andres skyld, er blevet til, at alle skal kontrolleres og registreres. Dette med store økonomiske konsekvenser og ikke mindst unødigt tidsforbrug for den enkelte til følge. Og så har vi ikke nævnt de erhvervsdrivende, som nu skal agere kontrollanter for den enkelte borgers evne til at lade sig teste og påvise, at man ikke er uansvarlig.

Udover den helt klare mistillid til danskerne mangler den rent logiske forklaring. Jeg skal testes for at gå til frisør, hvor der er minimal risiko for smitte, hvorefter jeg kan gå i et supermarked med hundredvis af mennesker uden nogen kontrol. Det bedste udtryk for denne tilfældige og vilkårlige kontrol med uens behandling er piphans.

Hvor lang tid skal vi leve med det nu oprettede kontrolregime, ja, det ved kun statsministeren og hendes støttepartier.

Nej,vi bør i stedet vise tillid til danskerne, og er der områder, hvor smitten når uacceptable højder, eller befolkningsgrupper ikke vil indordne sig, så få testet og lukket ned, og lad det få konsekvenser for dem, som ikke kan forstå vores samfundssystem og de heraf nødvendige forpligtigelser over for samfundet.

Det kunne lade sig gøre i Nordjylland og flere andre steder at stoppe smitten lokalt, men det lader til, at Sjælland og København er fredet sammen med de befolkningsgrupper, som er overrepræsenterede i smittetrykket.

Vi er frie mennesker i et frit samfund, og det skal vi blive ved med at være. Vi skal sammen bekæmpe de magtbeføjelser, som i det seneste år i ekstrem grad er blevet koncentreret hos regeringen. Fight the power, kalder vi det.

Indlæser debat...