Lang kontrakt til FCM-talent fra Herning: - Han har et kæmpe potentiale

Herningensiske Valdemar Byskov Andreasen har forlænget sin kontrakt med FCM - aftalen løber nu til december 2027

Udgivet:26. januar 2023, 14.15

Læsetid:3 minutter

18-årige Valdemar Byskov Andreasen har bidt sig fast i førsteholdstruppen hos FC Midtjylland. Nu satser stortalentet og klubben på, at herningenseren står foran sit gennembrud hos Ulvene. Første skridt er kontraktforlængelsen til 2027. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

2 måneder siden

FODBOLD Onsdag i denne uge fyldte Valdemar Byskov Andreasen 18 år, og torsdag fik stortalentet en ekstra fødselsdagsgave af FC Midtjylland.

Den herningensiske U18-landsholdsspiller har underskrevet en ny femårig kontrakt, der - som udgangspunkt - holder ham i klubben frem til udgangen af 2027.

- Jeg er sindssygt beæret over at skrive under på en ny aftale, og jeg er meget tilfreds med den plan, der er blevet lagt for mig, siger Valdemar Byskov Andreasen i en pressemeddelelse fra de danske vicemestre.

Det teknisk dygtige og målfarlige offensivtalent har taget ungdomsrækkerne hos FC Midtjyllands U17- og U19-hold med storm, inden han i efteråret debuterede for klubbens førstehold i seniorregi.

I september blev den unge midtjyde skiftet ind i 5-1-hjemmesejren over italienske Lazio i Europa League-gruppespillet, og siden er det blevet til yderligere fem førsteholdskampe for Valdemar Byskov Andreasen, der startede inde i weekendens testkamp i Hamborg mod St. Pauli.

- Det har givet blod på tanden at være fast inde omkring førsteholdet. Jeg er helt klart motiveret, ambitiøs og positiv omkring, hvordan den næste tid kommer til at gå, siger Herning-talentet, der tilføjer:

- Det giver mig en ro, at jeg ved, hvor jeg hører til. Jeg har gennem mine præstationer til både træning og kamp fundet min plads på holdet. Nu skal jeg bygge på mine mangler, og så håber jeg at spille en masse i foråret, lyder det fra Valdemar Byskov Andreasen i skrivelsen.

Læs også
<span>FCM-talent byder sig godt til:</span> Det går rigtigt fint <span>FCM-talent byder sig godt til:</span> Det går rigtigt fint
Læs også:
FCM-talent byder sig godt til: Det går rigtigt fint

Sportschef: Kæmpe potentiale i Valdemar

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, er begejstret over den langvarige kontrakt og udviklingsperspektiverne for det lokale stortalent.

- Det er ingen hemmelighed, at vi ser et kæmpe potentiale i Valdemar. Derfor er vi henrykte over, at han har valgt at skrive under på en ny femårig aftale, og vi tror på, at vi sammen kan være med til at tage Valdemar det næste skridt, fastslår Svend Graversen i pressemeddelelsen.

- Han er allerede en fast del af førsteholdet, og vi er overbeviste om, at Valdemar dette forår for alvor kommer til at vise sine kvaliteter frem. Han har naturligvis fortsat lang vej, før han når sit fulde potentiale, men vi er meget tilfredse med den udvikling, vi ser fra ham i øjeblikket, siger sportschefen.

Valdemar Byskov Andreasen, der står noteret for 23 ungdomslandskampe og var med Danmark til U17-EM i Israel sidste år, indeholder masser af kvaliteter på græsset, understreger Svend Graversen.

- Der er tale om en teknisk dygtig spiller, som både kan lave mål og assists. Hans flair og adræthed er på et utroligt højt niveau, og hans fodboldintelligens medvirker til, at han kan skabe chancer og bryde en forsvarskæde op ud af ingenting, lyder analysen fra FCM-lejren.

Læs også
<span>Stor uge for FCM’s stortalent:</span> Det er fedt <span>Stor uge for FCM’s stortalent:</span> Det er fedt
Læs også:
Stor uge for FCM’s stortalent: Det er fedt

Kender klubbens fundament

18-årige Valdemar Byskov Andreasen har fortid hos moderklubberne Herning Fremad og Ikast FS, inden han som 13-årig blev en officiel del af FC Midtjylland.

- Min vej op gennem akademiet betyder, at jeg kender klubben og dens værdier rigtig godt. Midtjylland er en familieklub, og det sætter jeg stor pris på. Det er noget af det, der gør, at jeg elsker at være her, siger Valdemar Byskov, som ved siden af fodboldkarrieren fortsat har et halvt år tilbage af sin HF-uddannelse.

Assisterende sportschef i FC Midtjylland Kristian Bach Bak udtrykker også stor glæde over forlængelsen med Valdemar Byskov Andreasen.

- I FC Midtjylland brænder vi for, at vores dygtigste akademispillere før eller siden skal slå igennem på førsteholdet. Derfor er den her forlængelse med et af vores allerstørste talenter afgørende.

- Han har allerede vist glimt af sine evner på seniorniveau, og nu er det op til både os og Valdemar at tage ham det næste skridt, understreger Kristian Bach Bak.

Valdemar Byskov Andreasens nye kontrakt med FC Midtjylland løber nu til 31. december 2027.

Indlæser debat